Prešov môže už len žialiť nad stratou troch bodov

Tatran prehral v Rumunsku o gól.
Tatran prehral v Rumunsku o gól. (Autor: tanpo)
Ján Leško|29. aug 2018 o 19:00

Mužstvo Tatrana pred ostrým súťažným štartom neobchádzala smola.

BUKUREŠŤ. Slovenský hádzanársky majster otvoril svoje ôsme pokračovanie v nadnárodnej SEHA Gazprom lige prehrou na pôde nováčika súťaže rumunského CSA Steaua Bukurešť.

Tatran Prešov mal však výhru v premiérovom stretnutí na dosah.

Tri minúty pred koncom viedol o gól, napokon sa však radovali z najtesnejšej výhry domáci.

Tatran Prešov na nedávnom turnaji v Doboji vyhral nad Steauou Bukurešť 28:21 a keď vo finále zdolal aj Vojvodinu Nový Sad, domov si viezol trofej najcennejšiu.

Odveta ale v súťažnom stretnutí lepšie vyšla Bukurešti a Prešov môže už len žialiť nad stratou troch bodov.

Viedli už o päť, prehrali o jeden

Mužstvo Tatrana Prešova ale pred ostrým súťažným štartom neobchádzala smola.

Po operácii slabín stále chýba rekonvalescent O. Rábek, vo finále v Doboji si dosť vážne zranil členok M. Kasal.

A akoby toho nebolo málo, v poslednom víťaznom stretnutí o Česko–Slovenský pohár v prešovskej THA proti Karvinej si narazil palec pravej hodovej ruky D. Krok a aj on bude možno aj mesiac tímu chýbať.

Takže do Rumunska cestoval slovenský majster bez troch stabilných hráčov spojkového radu.

Pravda, ani Steaua z podobných dôvodov nehrala v optimálnom zložení, ako nás po príchode informovali činovníci klubu.

Do samotného zápasu vstúpil lepšie Tatran. Šiel do vedenia 2:0 a potom si tesný náskok udržiaval.

V 23. minúte zvýšil na 12:9 a v 30. minúte už viedol o päť gólov 16:11, avšak tesne pred prestávkou ešte inkasoval.

Aj po nej mal Prešov dlho navrch, ale domáci sa nebezpečne doťahovali. Tatran v 57. minúty viedol po Lapajneho góle 24:23.

Vzápätí ale prišla trojgólová šnúra Steauy, ktorá rozhodla. Gól L. Urbana v samom závere bol už len kozmetickou úpravou konečného výsledku, keďže posledný strelecký pokus kapitána Tatrana M. Straňovského v posledných sekundách brankár domácich zneškodnil.

„Škoda tohto záveru. Prvý polčas sme odohrali dobre, v druhom nám už ale chýbalo viac energie hlavne v defenzíve. V útoku sme hrali krátko, namiesto trpezlivej hry chceli rýchlo rozhodnúť často poriadne nepripraveným útokom. S väčšou koncentráciou a rozvážnosťou sme však tento zápas mali vyhrať,“ mienil chorvátsky tréner slovenského majstra S. Goluža.

Stopercentný Kubo Hrstka

Stopercentnú úspešnosť streľby mal v zápase v Bukurešti na ľavom krídle hrajúci autor šiestich gólov Jakub Hrstka.

„Po tom, ako to dopadlo, sa ani mne ľahko nehovorí. Prvý polčas bol v našej réžii. To, čo sme natrénovali a povedali na taktickej porade, to na ihrisku fungovalo. Koncentrovaná obrana, ktorou sme dovolili spojkám Steauy strieľať iba z diaľky, postrážili aj pivota. Druhý polčas bol už trochu o inom. Nehrali sme ale zle, no akoby sme mysleli, že všetko to pôjde samo. Myslím, že najväčšou chybou bolo neraz ozaj to splašenie sa za skorým zakončením útoku, jednoznačne unáhlená streľba, doslova zbytočná cez postavenú obranu. Nasledovali kontry a Steaua v závere zasadzovala údery, za ktoré sme draho zaplatili. Ozaj škoda tejto prehry. K úspechu nám chýbalo málo. A okrem toho súper nehral zďaleka tak tvrdo ako na turnaji v Doboji. Obavy z nejakých zákerností sa ukázali ako zbytočné. Aj preto strata bodov nás všetkých veľmi mrzí.“

Extraligu odštartujú v sobotu s P. Bystricou

V nadnárodnej súťaži vyšiel Tatran Prešov v prvom kole naprázdno.

Príležitosť pripísať si prvé body v novej sezóne bude mať už túto sviatočnú sobotu. Súperom Tatrana v prvom kole Slovnaft handball extraligy bude v Tatran handball arene od 18. hodiny MŠK Považská Bystrica.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov môže už len žialiť nad stratou troch bodov