Tatran v Bukurešti nečakane prehral s nováčikom

Renomovaný chorvátsky kormidelník Tatrana S. Goluža.
Renomovaný chorvátsky kormidelník Tatrana S. Goluža. (Autor: tasr)
SITA|28. aug 2018 o 19:22

Prešovským hádzanárom nevyšiel vstup do 8. ročníka nadnárodnej súťaže.

BUKUREŠŤ, PREŠOV. Hádzanárom Tatrana Prešov nevyšiel vstup do 8. ročníka nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League".

V utorkovom otváracom stretnutí tejto edície súťaže nečakane zaváhali na pôde nováčika, keď v rámci 1. kola podľahli v Bukurešti miestnemu tímu HC CSA po premrhaní štvorgólového polčasového náskoku tesne 25:26 (16:12).

Steaue vyšla odplata za prehru 21:28 vo vzájomnom súboji na nedávnom Turnaji šampiónov v Doboji.

Priebeh stretnutia

Vo vyrovnanom prvom polčase nepustili Prešovčania svojho rumunského súpera do vedenia.

Trojgólové vedenie z 23. min (12:9) v závere úvodnej časti ešte zveľadili na 16:11 aj s prispením gólu brankára Čuprynu.

Domácim vyšiel úvod druhého dejstva, za šesť minút znížili na 16:17, ale Tatran si aj v ďalšom priebehu udržiaval tesný náskok.

M. Straňovský v 52. min upravil na 23:21, Steaua vzápätí vyrovnala, ale Lapajne v 57. min opäť naklonil skóre na stranu hostí.

Potom však prišla trojgólová šnúra domáceho družstva, na ktorú stihol zareagovať už len L. Urban skorigovaním prehry v poslednej minúte.

Najlepším strelcom Tatrana bol šesťgólový Jakub Hrstka.

Zverenci trénera Slavka Golužu majú po úvodnom vystúpení v tabuľke na konte nulu.

Úradujúci slovenský šampión sa v SEHA League najbližšie predstaví v stredu 5. septembra, keď v 2. kole od 19.00 h nastúpi v srbskom Novom Sade proti tímu RK Vojvodina.

Hlas po zápase

"Škoda tohto zápasu, najmä jeho záveru. Po dobre odohranom prvom polčase - v obrane i v útoku, v ktorom sme si vypracovali našou kvalitnou hrou náskok, nám v druhom dejstve chýbala predovšetkým energia a pohyb v defenzíve. Dostali sme góly z pozícií, z ktorých nesmieme inkasovať. V útoku sme hrali krátko. Po niekoľkých našich neúspešných pokusoch v ofenzíve sa domáci vrátili do zápasu. Namiesto trpezlivej hry sme chceli rýchlo rozhodnúť útokom, čo nie je naša hra. Takýto duel sa nehrá iba so srdcom, ale aj hlavou. Môže nám byť ľúto, že sme nezískali body, a to aj bez ohľadu na to, že sme hrali bez troch dôležitých hráčov. S vyššou koncentráciou a bez nerozvážnosti sme mali vyhrať," uviedol kouč Tatrana Slavko Goluža.

Štatistika

Výsledok - utorok - SEHA Gazprom League 2018/2019 - 1. kolo:

HC CSA Steaua Bukurešť (Rum.) - Tatran Prešov (SR) 26:25 (12:16)

Najviac gólov: Rosu 7, Humet a Grbovič po 4 - Hrstka 6, M. Straňovský 5/5, Lapajne 4

Pok. hody: 1/1 - 5/5, vylúčení: 4 - 5, rozhodovali: Nikolič a Stojkovič (obaja Srb.), 1150 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran v Bukurešti nečakane prehral s nováčikom