V Bruggách žiarili tínedžeri. Rodrygova efektivita pôsobí obdivuhodne

Rodrygo (vľavo) oslavuje gól v zápase Ligy majstrov 2019/2020 FC Bruggy - Real Madrid.
Rodrygo (vľavo) oslavuje gól v zápase Ligy majstrov 2019/2020 FC Bruggy - Real Madrid. (Autor: Francisco Seco SITA/AP)
SITA|12. dec 2019 o 12:27

Real bude počas žrebu osemfinálovej fázy medzi nenasadenými mužstvami.

BRATISLAVA. Keď brazílsky futbalista Neymar v roku 2013 pri prestupe z FC Santos do Európy uprednostnil pôsobenie v Barcelone pred Madridom, prezident Realu Florentino Pérez sa zaprisahal, že už mu viac v Južnej Amerike a obzvlášť v Brazílii neunikne žiadny supertalent, ktorý bude stáť za to.

Funkcionár zo Štadióna Santiaga Bernabéua tak v prípade Viníciusa Júniora a Rodryga neváhal vynaložiť množstvo financií.

Obidvoch "ulovil" ešte pred dovŕšením plnoletosti a nevadilo mu počkať, kým budú mať osemnásť, aby sa mohli pripojiť k madridskej organizácii.

Títo tínedžeri v stredajšom zápase Ligy majstrov v belgických Bruggách nastúpili na krídelných pozíciách a obaja sa gólom podieľali na víťazstve hostí 3:1.

"Zo zásahov Viníciusa a Rodryga sa veľmi teším, ale omnoho väčšiu radosť mi urobili kvalitným všestranným výkonom," pochválil tréner Realu Zinedine Zidane oboch brazílskych mladíkov, citovala ho oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA).

Hlavne efektivita Rodryga pôsobí obdivuhodne. V 11 súťažných zápasoch za A-mužstvo Realu strelil šesť gólov, potreboval na nich iba osem striel.

Pre Madridčanov bol duel v Belgicku už iba tzv. povinná jazda, keďže postup mali istý už po 5. kole skupinovej časti.

"Možno naša hra nebola do prestávky až taká plynulá ako zvyčajne, ale v druhom polčase sme sa výrazne zlepšili. Do akéhokoľvek zápasu vždy treba ísť s vedomím, že zo seba vydáte všetko," poznamenal chorvátsky virtuóz Luka Modrič, ktorý v nadstavenom čase prikrášlil triumf 13-násobného európskeho klubového šampióna.

Real bude počas pondelňajšieho žrebu osemfinálovej fázy medzi nenasadenými mužstvami, čo znamená, že môže dostať papierovo veľmi silného protivníka.

Natrafí na jedného z kvinteta Bayern Mníchov, FC Liverpool, Juventus Turín, Manchester City alebo RB Lipsko. Ešte donedávna najlepší svetový futbalista Modrič si však z toho "nerobí ťažkú hlavu". "V tejto fáze už nečakám, že niektorý súper bude ľahký, a teším sa, že budeme v osudí," dodal 34-ročný Chorvát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»V Bruggách žiarili tínedžeri. Rodrygova efektivita pôsobí obdivuhodne