Už žiadny štrajk. Návrat Prešovčanov z Irunu bol plynulý

Majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar.
Majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar. (Autor: Jale)
Ján Leško|11. nov 2019 o 14:07

Hádzanári Tatrana sa museli vyrovnať i so vzdialeným hotelom.

PREŠOV. Návrat výpravy hádzanárov Tatrana Prešov z dejiska stretnutia C-skupiny Ligy majstrov v španielskom Irune bol už bezproblémový.

Na rozdiel od komplikovaného a mimoriadne zdĺhavého presunu do Španielska, spôsobeného štrajkom palubného personálu leteckej spoločnosti Lufthansa.

Hotely obsadilo tridsaťpäťtisíc maratóncov

Vo vydarenom stretnutí Tatran držal v šachu španielskeho vicemajstra Bidasoa Irun do samého záveru. V štyridsiatej deviatej minúte si vypracoval už šesťgólové vedenie. Dve minúty pred koncom viedol ešte o dva góly, no finišu domácich neodolal a nakoniec remizoval 27:27.

A to prešovská výprava po vyše dvadsaťhodinovom putovaní autobusom z Prešova do Budapešti a odtiaľ letecky cez Frankfurt nad Mohanom pristála na španielskej pôde nadránom v deň konania zápasu.

Spiatočná cesta z Bilbaa cez Mníchov do Budapešti bola už podstatne príjemnejšia a hlavne rýchlejšia. Samozrejme, po predvedenom výkone a získanom bode na ihrisku lídra skupiny i naplnená oprávnenou spokojnosťou.

Komplikácie mala prešovská výprava nielen v súvislosti s leteckým presunom, ale aj s ubytovaním v dejisku sobotného zápasu v Irune.

„V meste sa práve v ten deň konal veľký medzinárodný maratón, na ktorom údajne štartovalo okolo tridsaťpäťtisíc bežcov. Ubytovacie kapacity v Irune boli preto už dávnejšie obsadené. Hotel sme napokon mali zabezpečený šesťdesiat kilometrov od Irunu a dorazili sme doňho pred druhou hodinou rannou. Zaľahli sme do postelí a už o trinástej vyrážali do zápasovej haly v Irune. V konečnom dôsledku pre spomenuté presuny i vzdialené ubytovanie mužstvo šlo prakticky z hotela na zápas bez jediného tréningu,“ zhrnul peripetie pred dôležitým duelom Ligy majstrov majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Už žiadny štrajk. Návrat Prešovčanov z Irunu bol plynulý