U Novotu sa zápal pľúc nepotvrdil, no proti Slovanu nenastúpi

SITA|14. apr 2009 o 14:40

Slovenský corgoňligový futbalový klub DAC 1904 Dunajská Streda sa bude musieť istý čas zaobísť bez služieb Jána Novotu.

DUNAJSKÁ STREDA. Dvadsaťpäťročnému brankárovi sa na Veľkonočný pondelok "priťažilo" a sanitka rýchlej zdravotnej pomoci ho musela pre bolesti celého tela previezť do nemocnice v Bratislave-Ružinove.

"V Jankovom prípade bolo podozrenie na zápal pľúc, to sa však nepotvrdilo. S Novotom som sa dnes predpoludním rozprával a v telefonáte mi povedal, že berie infúzie i antibiotiká a v piatok by mal odísť z nemocnice domov," uviedol pre agentúru SITA generálny manažér DAC Dušan Chytil.

Tím zo Žitného ostrova nastúpi v nedeľu 19. apríla o 17.15 h v televíznom dueli 25. kola na Tehelnom poli proti domácemu Slovanu. "Musel by sa stať zázrak, aby Novota šiel do bránky. Jeho účasť v tomto stretnutí v Bratislave je podľa môjho názoru vylúčená," doplnil Chytil.

Na súpiske Dunajskej Stredy figurujú okrem Jána Novotu aj skúsený 33-ročný Branislav Rzeszoto a o štyri roky mladší brankár B-mužstva Michal Minár. "Toto duo by malo byť nominované na súboj proti Slovanu, o všetkom však rozhodnú až tréneri," poznamenal ďalej generálny manažér DAC.

V tabuľke najvyššej slovenskej futbalovej súťaže patrí Dunajskej Strede aktuálne 6. miesto s 31 bodmi, na štvrtý tím v poradí MFK Košice má tím DAC päťbodový odstup, na 7. pozíciu Ružomberka zasa päťbodový náskok. "Sme tam takí osamelí... Verím, že avizovaný cieľ, ktorý sme prezentovali pred jarnou časťou Corgoň ligy - minimálne potvrdiť jesennú piatu priečku - sa nám aj podarí splniť. Momentálne máme zranených veľa kľúčových hráčov a navyše teraz nastúpime proti Slovanu, ktorý má majstrovské ambície. Chlapci sa však aj v oklieštenom zložení vynasnažia nesklamať a podať čo najlepší výkon," dodal Dušan Chytil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»U Novotu sa zápal pľúc nepotvrdil, no proti Slovanu nenastúpi