Tréner Petráš: Chalani hrajú so srdcom za Tatran. To možno predtým chýbalo

Prešovčania ukončili jeseň desiatou výhrou v rade. Ich radosť je oprávnená.
Prešovčania ukončili jeseň desiatou výhrou v rade. Ich radosť je oprávnená. (Autor: Viktor Zamborský )
Ján Jacoš|22. nov 2019 o 00:00

Prešovu prišiel pomôcť, preto neváhal vybehnúť aj na trávnik.

PREŠOV. Po jesennej porcii zápasov v tretej futbalovej lige je na čele súťaže 1. FC Tatran Prešov.

Dosiahol rovnaký bodový zisk ako druhé Lipany, inkasoval aj rovnaký počet gólov, ale strelil ich o jeden viac.

Nesledujú Lipany, idú svojou cestou

„Od začiatku som hovoril, že v prvom rade musíme pozerať na seba," začal tréner 1. FC Tatran Peter Petráš hodnotenie jesennej časti.

„Nesledujem Lipany, my si musíme uhrať svoje body, ísť svojou cestou. Uvidíme, ako to dopadne, súťaž je dlhá," podčiarkol kormidelník zeleno-bielych.

Ako doplnil, s jeseňou je maximálne spokojný.

„Okrem dvoch zápasov, ktoré sme nezvládli - v Humennom a vo Vranove. Herne to však bolo v poriadku, zle to skončilo výsledkovo," vrátil sa Petráš aj k obom jesenným prehrám.

„Vo Vranove bol náš výkon z hernej stránky veľmi solídny, v Humennom sme možno odohrali jeden z najlepších zápasov, ale nedotiahli do víťazného konca aj napriek tomu, že sme v ňom vyhrávali 1:0 a 2:1. Učili sme chlapcov, ako sa majú pripravovať aj na záverečné minúty, že nemôžu podceniť ani jednu situáciu, lebo sa to môže vypomstiť. Odvtedy sme zabrali a šliapali, získali ťažké body na pôde súperov a takisto sme zvládli ťažké zápasy doma. Hovorím, s jeseňou je maximálna spokojnosť. Budeme mať pokoj na zimnú prípravu, prispelo k tomu aj desať výhier za sebou. O to viac bude potrebné presvedčiť chlapcov, aby ďalej šliapali."

Vytvorili výbornú partiu

Peter Petráš prišiel k mužstvu v lete po vypadnutí z druhej ligy.

„Keď sme prišli do klubu, bol v takom stave, v akom bol. Za tri mesiace sa nám podarilo vytvoriť výbornú partiu, vidieť, že chalani hrajú so srdcom za Tatran. To možno v niektorých predchádzajúcich sezónach chýbalo. Tak za toto klobúk dole. Dôležité bolo presvedčiť chlapcov, aby hrali hlavne so srdcom, pochopili, čo od nich očakávam. Dať dokopy káder tak, aby po jeseni nemal veľkú stratu na prvé miesto, najviac tri, štyri body. Chvalabohu sme hore s Lipanmi a v jari si to rozdáme."

Kormidelník kladie dôraz aj na herný prejav.

„Usilovali sme sa hrať kombinačne, po zemi, nechceli sme hrať na nakopávané lopty. Chalani to dostali do seba, loptu zbytočne nechcú odkopnúť. Tieto veci nás zdobia, cez krajné vertikály sa dostávame do zakončenia, sú finálne prihrávky, traja, štyria hráči nabehávajú. V tom sme boli silní, dominantní, góly sme prakticky dávali do prázdnej bránky."

Odkomunikoval to aj s hráčmi

Peter Petráš bol v jeseni hrajúcim trénerom. O tejto dvojúlohe nám povedal:

„Ono tých úloh bolo viac. A ako som to zvládal? Ja som prišiel do Prešova pomôcť. Bolo to preto, že stredoví hráči boli po operáciách. Hrali sme systémom 3-5-2, nevyšiel nám zápas v Humennom, tak som opäť zmenil systém na 4-1-4-1. Postavil som sa teda do úlohy, že pomôžem. Vyšlo to, získali sme body. Aj som sa s chlapcami rozprával, či je to OK, keď pôjdem hrať. I toto sme odkomunikovali. Myslím si, že to dopadlo veľmi dobre. Chlapci sú zdraví a v záverečnom jesennom stretnutí som mal plnú lavičku."

Futbalisti 1. FC Tatran tréningový proces v tomto roku ukončia 15. decembra a prípravu na jarnú časť sezóny začnú 10. januára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Petráš: Chalani hrajú so srdcom za Tatran. To možno predtým chýbalo