Na Záhorí sa dejú čudné veci. Bez výplat a s prevahou tínedžerov

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: FK Senica)
Pavol Spál|4. mar 2020 o 18:15

Neviem, dokedy budú mať hráči trpezlivosť, priznáva tréner Senice.

V Senici sa dejú čudesné veci. Pred jarnou časťou došlo k zmene majiteľov klubu, ale akcie sa vraj nepreviedli. Futbalisti sú zmätení z toho, kto je vlastne ich zamestnávateľom. Hráči ani dočasný tréner PATRIK DURKÁČ nedostali výplaty už od októbra. V poslednom ligovom zápase dostalo šancu až sedem tínedžerov, vekový priemer tímu nebol ani dvadsať rokov. Väčšina hráčov súčasného kádra vlani pôsobila iba v dorasteneckej súťaži. Napriek tomu Senica v úvodných troch jarných kolách Fortuna ligy ani raz neprehrala, dokonca nedostala ani jeden gól.

Ako je to možné?

Napriek tomu, že v zime odišlo jedenásť hráčov, kvalita nám stále zostala. Dorastenci sa učia pri hráčoch, ktorí zostali.

Neskúsení tínedžeri sa vyrovnali súperom ako Dunajská Streda či Trnava. Neprekvapilo vás to?

Videli sme, čo v nich je a ako v zime pracovali. Nebudem preháňať, keď poviem, že nie som prekvapený. Káder je pomerne silný, ale úzky.

Stačia na slovenskú ligu iba tínedžeri?

Stačia, ak majú potrebnú kvalitu. V Senici sa stretol zaujímavý mix domácich a zahraničných hráčov. Legionári majú úplne inú mentalitu a prednosti a s našimi sa vhodne dopĺňajú. Je to kombinácia kvality a mladíckej nebojácnosti a dravosti.

Majú mladíci podpísané profesionálne zmluvy?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na Záhorí sa dejú čudné veci. Bez výplat a s prevahou tínedžerov