Oba sety začala zle. Napriek tomu Jamrichová postúpila do štvrťfinále

Renáta Jamrichová.
Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Sportnet|12. júl 2023 o 13:35 (aktualizované 12. júl 2023 o 23:25)

Talentovaná Slovenka zdolala americkú súperku.

Wimbledon 2023

Dvojhra junioriek - osemfinále:

Renáta Jamrichová (SR-5) - Rebecca Munková Mortensenová (Dán.) 6:3, 6:3

LONDÝN. Talentovaná tenistka Renáta Jamrichová ako prvá postúpila do štvrťfinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

V osemfinále zdolala v pozícii nasadenej päťky Dánku Rebeccu Munkovú Mortensenovú za hodinu a tri minúty v dvoch setoch 6:3, 6:3.

Slovenka nevstúpila do zápasu dobre, keď rýchlo prehrávala 0:2 aj 1:3. Piatimi gemami v sérii však skóre prvého setu dokázala otočiť.

Podobný priebeh mal aj druhý set, Jamrichová opäť prehrala prvé dva gemy. Od stavu 2:3 však prebrala réžiu do svojich rúk a premenila už prvý mečbal.

V boji o semifinále sa stretne s víťazkou súboja medzi trinástkou "pavúka" Austrálčankou Emerson Jonesovou a Britkou Mika Stojsavljevicovou.

Jamrichová si zahrá aj vo štvrťfinále štvorhry. S Taliankou Federicou Urgesiovou zdolali ako nasadené dvojky poľsko-austrálsku dvojicu Zuzanna Pawlikowská, Lily Taylorová 6:1, 7:6(2).

Vo štvorhre skončila Nina Vargová s Češkou Nikolou Bartůňkovou. Nasadené sedmičky nestačili na domáce Britky Hannah Klugmanovú a Isabelle Lacyovú 6:7(1), 3:6.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Oba sety začala zle. Napriek tomu Jamrichová postúpila do štvrťfinále