Výnimočný úspech! Jamrichová si zahrá grandslamové finále

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová.
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|26. jan 2023 o 12:22 (aktualizované 26. jan 2023 o 15:28)

Jamrichová s Urgesiovou postúpili do finále juniorskej štvorhry.

Australian Open 2023

Juniorky - štvorhra - semifinále:

Federica Urgesiová, Renáta Jamrichová (Tal./SR) - Sajaka Išiová, Ena Kojkeová (Jap.-5) 7:6 (5), 6:4

MELBOURNE. Slovenská tenistka Renáta Jamrichová s Taliankou Federicou Urgesiovou sa prebojovali do finále štvorhry junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V semifinále vyradili piaty nasadený japonský tandem Sajaka Išiová, Ena Kojkeová 7:6 (5), 6:4.

V dueli o titul nastúpia v piatok proti štvrtej nasadenej japonskej dvojici Haju Kinošitová, Sara Saitová.

"Je až neuveriteľné, že si zahrám vo finále štvorhry na Australian Open. S Federicou spolu nastupujeme po prvý raz. Hrá sa nám spolu dobre, sme uvoľnené a zažívame množstvo zábavy. Je skvelé, že sme sa dostali až takto ďaleko. Som veľmi šťastná a dúfam, že to dotiahneme až k titulu," povedala hráčka NTC pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

Talentovaná Jamrichová by sa v prípade úspechu stala šiestou juniorkou a siedmym zástupcom Slovenska s deblovým titulom na grandslamovom turnaji.

Ako informuje STZ na svojom webe, v minulosti sa ho podarilo získať aj Henriete Nagyovej, Chantal Škamlovej, Jane Čepelovej, Filipovi Horanskému, Viktórii Kužmovej a Tereze Mihalíkovej. Škamlová s Čepelovou ho v roku 2010 získali ako pár.

"Myslím si, že som ukázala veľký progres jednak v mojej hre, ale aj psychickom nastavení. Toto všetko sa ukázalo už v Traralgone, ale aj teraz vo dvojhre a štvorhre tu v Melbourne," doplnila Jamrichová.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška vyzdvihol vystúpenie Jamrichovej.

"Renátka potvrdila, že vo veku 15 rokov patrí k najtalentovanejším svetovým juniorkám. Verím, že v debli ešte nepovedala posledné slovo, finálový zápas je otvorený," vravel pre TASR.

"Škoda, že vo štvrťfinále dvojhry narazila na Rusku Andrejevovú, s ktorou prehrala aj na prípravnom turnaji pred Australian Open. Veľmi sa však teším, že v singli sme mali dvojnásobné zastúpenie v osemfinále, medzi elitnú 16-ku postúpila aj Nina Vargová. Je to veľký úspech slovenského juniorského tenisu," uviedol Moška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Výnimočný úspech! Jamrichová si zahrá grandslamové finále