Zvládla šesť zápasov za dva dni. Jamrichová raz môže byť výborná tenistka

Renáta Jamrichová.
Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Jana Sedláková|29. júl 2022 o 23:35

Kto je dvojnásobná víťazka EYOF v Banskej Bystrici Renáta Jamrichová?

BRATISLAVA. Iba pred niekoľkými týždňami oslávila pätnáste narodeniny. Nestratí sa však ani na turnajoch pre hráčky do 18 rokov.

Tenistka Renáta Jamrichová doslova ovládla svojimi vystúpeniami Európsky olympijský festival mládeže v Banskej Bystrici. Vyhrala dvojhru a zlato získala aj v miešanej štvorhre po boku Daniela Balaščáka.

Na podujatí hrala vo dvojhre len so súperkami, ktoré tento rok mali alebo budú mať 15 rokov. Na okruhu však bežne hráva aj so staršími súperkami.

Dokonca tento rok vyhrala dva vysoko hodnotené juniorské turnaje vo štvorhre. V kolumbijskej Barranquile s krajankou Ninou Vargovou a v ekvádorskom Salinas s Maďarkou Lucou Udvaryovou. Aj tam pritom musela na ceste za titulom zdolať aj hráčky staršie o dva či tri roky.

V juniorskom rebríčku ITF jej momentálne patrí 66. miesto na svete. Najvyššie už bola na 62. priečke. Avšak slovenská tenistka sa narodila v roku 2007.

Ak by sme sa pozreli na rebríček detailnejšie, zistíme, že v porovnaní iba s hráčkami narodenými v roku 2007 je piata na svete.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zvládla šesť zápasov za dva dni. Jamrichová raz môže byť výborná tenistka