Kyrgios čelí ďalšej žalobe. Podala ju diváčka, s ktorou sa cez zápas pohádal

Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. aug 2022 o 17:25

Austrálsky tenista ju vo finále Wimbledonu obvinil z opitosti a nechali ju vyviesť z hľadiska.

LONDÝN. Tenisová fanúšička Anna Palusová zažalovala austrálskeho tenistu Nicka Kyrgiosa za to, že počas finálového duelu dvojhry mužov na tohtoročnom Wimbledone sa na ňu sťažoval empajrovej rozhodkyni Mariji Cicakwillovej.

Palusovú na základe obvinenia tenistu vyviedli u hľadiska, čo Palusová považuje ako "bezohľadné a úplne nepodložené".

Kyrgios počas výmeny strán sa empajrovej rozhodkyni posťažoval, že pri servise ho úmyselne ruší diváčka, ktorá je podľa neho opitá. Identifikoval ju ako ženu, ktorá "vypila asi 700 drinkov".

Diváčka sa teraz rozhodla bojovať o očistenie svojho mena.

"Počas finále Nick Kyrgios vzniesol proti mne neuvážené a úplne nepodložené obvinenie. Spôsobilo mi to značnú škodu, keďže ma vyhostili z arény, ale nepravdivé obvinenie pána Kyrgiosa bolo videli v televízii a čítali milióny ľudí po celom svete, čo mne a mojej rodine spôsobilo značné škody," citujú Palusovej vyjadrenie jej právnici.

Fanúšička sa rozhodla podniknúť právne kroky, aby dosiahla ospravedlnenie a zabránila opakovaniu obvinení.

V prípade úspechu pred súdom plánuje všetky získané prostriedky venovať na charitatívne účely.

"Dúfam, že sa pán Kyrgios zamyslí nad škodou, ktorú spôsobil mne aj mojej rodine. A ponúkne rýchle riešenie tejto záležitosti. Ak to však nebude ochotný urobiť, som odhodlaná získať ospravedlnenie na Najvyššom súde," uviedla Palusová.

Uvedený incident sa udial v treťom sete finálového duelu, v ktorom Austrálčan podľahol Srbovi Novakovi Djokovičovi 6:4, 3:6, 4:6, 6:7 (3). Pre Kyrgiosa to bolo premiérové grandslamové finále v kariére.

Kyrgiosa pred časom obvinila z napadnutia jeho bývalá priateľka, dnes sa mal postaviť pred súd. Keďže na pojednávanie neprišiel, prípad tak odročili na 4. októbra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kyrgios čelí ďalšej žalobe. Podala ju diváčka, s ktorou sa cez zápas pohádal