Bola som pod veľkým tlakom, mrzelo Osakovú vypadnutie

Naomi Osaková po vypadnutí
 z olympijského turnaja v Tokiu.
Naomi Osaková po vypadnutí z olympijského turnaja v Tokiu. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|27. júl 2021 o 12:48

Svetovú dvojku vyradila Markéta Vondroušová.

TOKIO. Spôsobila veľký rozruch, keď sa odhlásila z Roland Garros. Organizátori jej totiž hrozili pokutami, ak nebude chodiť na tlačové konferencie.

Priznala boj s depresiami. Na veľkých turnajoch sa vraj málo dbá na mentálne zdravie tenistov. Naomi Osaková sa následne sa odhlásila aj z Wimbledonu. Od tenisu si dala dlhšiu pauzu, aby sa vrátila na olympijskom turnaji. 

„Teraz sa chcem sústrediť len na tenis. Olympiáda bola mojim snom od detstva. Pauzu, ktorú som si dala som naozaj potrebovala. Cítim sa oddýchnutá a šťastná,“ vravela svetová dvojka pred olympiádou.

Ako jedna z hviezd hier dokonca na otváracom ceremoniáli zapálila olympijský oheň, čo sa rozhodne nepodarí každému športovcovi. 

Súperke tlieskala

Prvé dva zápasy zvládla hladko. Proti Číňane Ženg a Švajčiarke Golubicovej stratila spolu len desať gemov. Lenže v treťom kole sa jej sen o úspechu na domácej olympiáde rozplynul.

Prehrala s českou tenistkou Markétou Vondroušovou 1:6, 4:6. 

„Každá prehra ma mrzí, ale táto ešte viac ako ostatné. Bola som pod veľkým tlakom. V podstate môžem byť rada, že som nevypadla hneď v prvom kole," hovorila Osaková akreditovaným médiám.

„Vzhľadom na to, ako dlho som nehrala, to nebolo až také zlé, ale mala som určite vyššie očakávania od seba,“ vravela Osaková. 

Proti Vondroušovej urobila až 32 nevynútených chýb. Nedarilo sa jej získavať body z podania a celkovo nehrala s takým nasadením ako česká tenistka.

Po niektorých výmenách dokonca súperke zatlieskala.  

„Moje nastavenie nebolo dobé, pretože ešte som nebola pripravená bojovať s takým tlakom, takže toto bolo najviac, čo som v tejto situácii dokázala zvládnuť,“ doplnila japonská hráčka. 

Vyplatilo sa rozbehať ju

Naopak česká tenistka hrala agresívne a stále do súperky búšila. 

„Išla som do zápasu s tým, že nemám, čo stratiť a že musím do toho chodiť, inak ma rozstrieľa. Vyšiel mi začiatok, dobre som podávala a snažila som sa ju  rozbehať. A vyplatilo sa,“ povedala 22-ročná Vondroušová pre idnes.cz. 

Vondroušová už je vo štvrťfinále. Od boja o medaily ju delí jeden zápas. 

Česká tenistka Markéta Vondroušová.
Česká tenistka Markéta Vondroušová. (Autor: SITA/AP)

„Keď som videla, že mám Naomi v treťom kole, vedela som, že budem musieť hrať veľmi dobre. V tréningoch sa mi darilo. Verila som, že ju môžem zdolať.

Aj keď na konci som sa rozklepala. Pri prvých dvoch mečbaloch som mohla byť odvážnejšia,“ doplnila. Vo štvrťfinále ju čaká Španielka Paula Badosová.

Olympijský turnaj zatiaľ favoritkám veľmi neprial. 

Po troch kolách vo dvojhry žien vypadlo päť zo šiestich najvyššie nasadených hráčok. Okrem Osakovej aj jednotka Ashleigh Bartyová, trojka Arina Sobolenková, či päťka a Vondroušovej spoluhráčka zo štvorhry Karolína Plíšková. 

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Tenis»Bola som pod veľkým tlakom, mrzelo Osakovú vypadnutie