Rozdiel v rebríčku nebolo vidieť. Slovenka dala favoritke kanára a zvládla aj drámu

Slovenská tenistka Mia Pohánková.
Slovenská tenistka Mia Pohánková. (Autor: Slovenský tenisový zväz/ facebook)
Sportnet|4. jún 2024 o 16:42

Mia Pohánková vyradila nasadenú päťku turnaja.

Roland Garros 2024

Dvojhra junioriek - 2. kolo:

Mia Pohánková (SR) - Hannah Klugmanová (V. Brit.-5) 6:0, 4:6, 7:5

PARÍŽ. Kurt číslo 4 v areáli Rolanda Garrosa v utorok prial talentovaným slovenským tenistkám. Po Renáte Jamrichovej sa tu tešila z postupu do tretieho kola juniorského French Open aj Mia Pohánková. 

Pätnásťročná tenistka sa v Paríži postarala o prekvapenie, keď už pred bránami osemfinále poslala domov Britku Hannah Klugmanovú po setoch 6:0, 4:6, 7:5.

Mnohí by možno očakávali skôr opačný výsledok. Kým Klugmanová je juniorská šestka, Pohánkovej patrí v aktuálnom vydaní rebríčka ITF 99. miesto. 

Na kurte však rozdiel takmer sto miest vidieť nebolo. Slovenka v prvom sete zvládla lepšie všetky dôležité momenty a dokonca favoritke uštedrila kanára.

Druhý set bol oveľa vyrovnanejší. Lepšie začala Klugmanová, ale jej súperka dokázala otočiť skóre a za stavu 4:3 mala šancu prelomiť jej podanie.

Stal sa však pravý opak. Klugmanová gem na servise s problémami zvládla, následne získala ona potrebný brejk a v desiatej hre ukončila druhé dejstvo.

V rozhodujúcom sete bola Pohánková dlho hráčkou, ktorá musela doťahovať manko. Z 0:2 síce vyrovnala na 2:2 a neskôr si rodáčka z Levíc vzala späť stratené podanie aj za stavu 2:3, respektíve 3:4.

Rozhodol napokon až dvanásty gem, v ktorom Britka stratila podanie. Po dvoch hodinách a 13 minútach ukončila zápas úderom do polovice siete.

Pohánková, ktorá na rozdiel od Jamrichovej dáva na kurte voľný priechod svojím emóciám, si tak mohla po podaní rúk z plných pľúc zakričať. Jej ďalšou súperkou na turnaji bude nenasadená Kristina Penicková z USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rozdiel v rebríčku nebolo vidieť. Slovenka dala favoritke kanára a zvládla aj drámu