Spolu vyhrali všetko. Vajda už nie je trénerom Djokoviča

Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič a tréner Marián Vajda.
Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič a tréner Marián Vajda. (Autor: SME – TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
Sportnet|1. mar 2022 o 20:32

Dohodli sa na prerušení spolupráce.

BRATISLAVA. Keď s ním začal spolupracovať v júni 2006 bol Novak Djokovič 40. hráčom v rebričku ATP a na konte nemal ani jeden titul z profesionálneho okruhu. Ich spolupráca patrí aj v tenise medzi najdlhšie a najúspešnejšie vôbec.

Pod vedením Mariána Vajdu sa srbský tenista stal svetovou jednotkou, vyhral 20 grandslamových titulov, 37 titulov série Masters a dosiahol všetky veľké víťazstvá. 

Teraz sa dohodli na prerušení spolupráce. 

Informáciu priniesol portál tennismajors.com. Djokovič sa na prerušení spolupráce s Vajdom údajne dohodol už vlani po Turnaji majstrov v Turíne. 

Tento rok nesprevádzal Vajda srbského tenistu na žiadnom turnaji. Zvyšok tímu svetovej dvojky ostáva bez zmeny - chorvátsky trenér Goran Ivaniševič, fyzioterapeuti Ulises Badio a Miljan Amanovic a kondičný kouč Marco Panichi.

Podľa tennismajors.com sa Vajda chce viac venovať rodine.

Keďže Djokovič nie je očkovaný proti covidu-19 nie je známe, na ktorých turnajoch bude môcť hrať. Dva najbližšie turnaje zo série Masters 1000 sa hrajú v USA - v Indian Wells a v Miami.

Ak by na nich chcel štartovať, musel by sa nechať zaočkovať, čo odmieta. Aktuálne je neistý jeho štart aj na všetkých troch grandslamových turnajoch.

V tejto sezóne hral zatiaľ iba na turnaji v Dubaji, kde vypadol už vo štvrťfinále s kvalifikantom Jiřím Veselým.

Práve kvôli tomu, že nemohol obhajovať body z minulého roka na Australian Open prišiel o prvú priečku v rebríčku ATP.

Vajda bol s krátkou prestávkou neoddeliteľnou súčasťou Djokovičovej kariéry. V roku 2018 ho ATP vyhlásila za Trénera roka. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Spolu vyhrali všetko. Vajda už nie je trénerom Djokoviča