Molčan podpísal zmluvu s Duklou, prezradil aj svoj najbližší program

Alex Molčan.
Alex Molčan. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. júl 2022 o 17:10

Aktuálne je slovenskou singlovou jednotkou.

BRATISLAVA. Novým členom Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica sa stal slovenský tenista Alex Molčan.

Predstavitelia centra o tom informovali v tlačovej správe. Dvadsaťštyriročný prešovský rodák je po Filipovi Poláškovi druhým tenistom vo VŠC.

"Som rád, že sme podpísali moju spoluprácu s VŠC Dukla. Som poctený vstupom medzi jej športovcov. Je to ďalší rast v mojej kariére.

Som v zlomovom bode a verím, že s pomocou Dukly, môjho výborného realizačného tímu a trénera, dokážeme veľa," uviedol na margo podpisu nového kontraktu zverenec trénerského tandemu Karol Beck, Marián Vajda.

"Začínal som rok v stovke. Dnes som vyššie, chcem sa etablovať v Top 50 a postupne ísť v rebríčku vyššie. Najbližšie ma čakajú turnaje v Hamburgu a Umagu. Následne štartujem v Montreale a na US Open,“ prezradil.

Alex Molčan je aktuálnou slovenskou singlovou jednotkou medzi mužmi, v rebríčku ATP figuruje na 44. priečke. Jeho maximom je 38. pozícia spred necelých dvoch mesiacov.

Dukla bude finančne prispievať na športovú prípravu Molčana a slovenský tenista bude mať k dispozícii aj kompletnú infraštruktúru armádneho strediska.

"Poslaním VŠC Dukla je vytváranie čo najlepších podmienok pre špičkových reprezentantov Slovenska. Takýto reprezentant je aj Alex. Slovenská tenisová jednotka, veľmi talentovaný a perspektívny športovec.

Navyše poctivo a cieľavedome pracuje na posune ešte vyššie v tenisovom rebríčku. Má okolo seba vynikajúci tím, ktorý dáva predpoklad, že jeho vstup do absolútnej tenisovej elity je reálny.

A aj DUKLA sa mu bude snažiť zlepšovať podmienky na prípravu a tým mu pomáhať dosiahnuť ďalšie športové méty,“ načrtol ciele spolupráce riaditeľ centra Matej Tóth, cituje ho tlačový správa Dukly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Molčan podpísal zmluvu s Duklou, prezradil aj svoj najbližší program