Tatran v SEHA lige hostí posledný tím tabuľky

Roman Carapkin tvrdí, že doma je povinnosťou nad Izvidačom vyhrať.
Roman Carapkin tvrdí, že doma je povinnosťou nad Izvidačom vyhrať. (Autor: Jale)
Ján Leško|13. feb 2019 o 00:00

Carapkin: O inom ako o výhre sa nebavíme.

PREŠOV. Štvrté súťažné stretnutie v tomto kalendárnom roku odohrá Tatran Prešov v stredu o 17.30 hod. v Tatran handball arene v rámci 15. kola SEHA ligy proti Izvidaču Ljubuški z Bosny a Hercegoviny.

Tatran priebežne piaty

Slovenský hádzanársky šampión v predošlom kole nadnárodnej ligy prehral na pôde chorvátskeho vicemejstra Nexe Našice o päť gólov a jeho reálna šanca na účasť vo Final Four sa tak v podstate rozplynula.

Aktuálnej tabuľke súťaže tróni trojica tímov Nexe Našice, PPD Záhreb, Vardar Skopje, všetci s 36 bodmi na konte.

Štvrtý Meškov Brest získal zatiaľ 27, Tatran Prešov na piatom mieste má o tri menej.

Prešovčania majú aspoň na poprednom mieste priebežnej streleckej tabuľky svoju pravú spojku Bruna Butoraca.

Prvý Miloš Grozdanič z Vojvodiny Nový Sad strelil 86 gólov, dvojica za ním Butorac a Halil Jaganjac z Nexe Našice majú na delenom druhom mieste na konte po 66 presných zásahov.

Zdolali Niš, v Záhrebe prehrali len o gól

Pred stredajším zápasom Tatran vyhral dva zápasy Slovnaft Handball Extraligy v domácom prostredí. Nad Novými Zámkami 38:19, nad HKM Šaľa 33:26.

Vyšvihol sa tak na pozíciu lídra súťaže, práve pred zdolaného súpera.

„Tieto zápasy nám mali čiastočne poslúžiť aj ako príprava na súperov v SEHA lige, v ktorej vyslovene slabších súperov nieto. Platí to aj o našom najbližšom. Izvidač Ljubuški je síce momentálne posledný, no i podľa mňa nás s ním nečaká nejaký ľahký zápas,“ mienil Roman Carapkin, hráč použiteľný v spojkovom rade i na poste pivota.

„Izvidač doma zdolal Železničar Niš, senzácia sa však rodila v Záhrebe, kde ale nakoniec podľahol chorvátskemu majstrovi o jediný gól. My hráme doma a našou povinnosťou je ísť jednoznačne za víťazstvom. O inom sa ani nebavíme. Dokázať, že sme lepší, musíme na samotnom ihrisku. Tatran má skvelých fanúšikov, preto verím, že aj s ich podporou sa v prvom tohtoročnom zápase SEHA ligy pred domácim publikom budeme tešiť z úspechu.“

Tréner Slavko Goluža netajil, že v ostatných domácich extraligových stretnutiach mužstvo skúšalo nové veci. Konkrétne o nich ale nehovoril.

„Dôležité je, že počas tréningov sme tvrdo pracovali. Teraz je treba sústrediť sa na náš výkon, natrénované preniesť na ihrisko. Izvidač iste nebude odovzdaným súperom, no my sa sústredíme len a len na víťazstvo.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran v SEHA lige hostí posledný tím tabuľky