17.05.2022 | Skupina A
17.05.2022 | Sk. A
1 - 2
(0:1, 1:0, 0:1)

Brankár Talianska žiaril. Dánsko napokon zvládlo náročný súboj

Momentka zo zápasu Taliansko - Dánsko na MS v hokeji 2022.
Momentka zo zápasu Taliansko - Dánsko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|17. máj 2022 o 17:35 (aktualizované 17. máj 2022 o 19:06)

Dánsko dnes zdolalo Taliansko na MS v hokeji 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2022 - skupina A

Taliansko - Dánsko 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 39. Petan (Hannoun, Miglioranzi) - 16. Ehlers (Blichfeld, Bau Hansen), 42. Bau Hansen (Meyer)

Rozhodovali: Dehaen (Fr.), Šír (ČR) - Seewald (Rak.), Špůr (ČR), vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

2557 divákov

Taliansko: Bernard - Pietroniro, Miglioranzi, di Perna, Spornberger, Gios, Glira, Casetti - Petan, Mantenuto, Frank - Frigo, S. Kostner, Sanna - McNally, Hannoun, Deluca - Traversa, D. Kostner, Insam - Magnabosco

Dánsko: Dahm - Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, Kristensen, Larsen, N. Jensen, M. Jensen - Blichfeld, Nielsen, Ehlers - Storm, Scheel, Regin - Bau Hansen, Meyer, Bjorkstrand - Jakobsen, Poulsen, Aagaard - Asperup

HELSINKI. Hokejisti Dánska zvíťazili v utorňajšom zápase "slovenskej" A-skupiny na svetovom šampionáte nad Talianskom tesne 2:1.

Severania síce prestrieľali outsidera pomerom 45:14, no na výhru sa natrápili a zariadil ju až v 42. minúte Mathias Bau Hansen.

Dáni nastúpia najbližšie vo štvrtok o 15.20 h proti Nemecku, Talianov, ktorí sú po troch stretnutiach stále bez bodu, čaká už v stredu popoludní duel s Francúzskom.

Pozrite si tiež kompletný program turnaja a aktuálne tabuľky.

Tabuľka skupiny A na MS v hokeji 2022

Priebeh zápasu Taliansko - Dánsko na MS v hokeji 2022

I. tretina:

Favoriti zápasu boli Dáni a od úvodu to potvrdzovali. Mali viac z hry, viac striel, viac sa tlačili do bránky, no dlho nevedeli prekonať talianskeho brankára Bernarda.

Ten kapituloval až v 16. minúte pri druhej dánskej presilovke, keď mu výborne clonil Bau Hansen a Ehlers ho prestrelil z ľavého kruhu.

II. tretina:

Dáni si v úvode druhej tretiny zahrali ďalšie dve presilovky, krátko dokonca 5 na 3, ale napriek početnej streľbe druhý gól nepridali. V dvoch tretinách prestrieľali súpera 36:8, ale do druhej prestávky išli za nerozhodného stavu po tom, čo Petan využil v 39. minúte presilovku.

III. tretina:

V 42. minúte poslal Dánov opäť do vedenia Bau Hansen, ktorý využil prihrávku Meyera spoza bránky, no Taliani im boli v tretej tretine vyrovnanejšími súpermi.

V 54. minúte trafil Di Perna žŕdku a krátko na to mohli vyrovnať jeho spoluhráči počas presilovky, no nezvládli ju a Dahma neohrozili.

Dáni záver zvládli a i keď s problémami, potvrdili úlohu favoritov.

Hlasy po zápase:

/zdroj: iihf.com/

Mathias Bau Hansen, útočník Dánska a strelec víťazného gólu: "Mal som puk pri mantineli a videl som Meyera za bránkou. Snažil som sa mu prihrať a rýchlo sa otočiť okolo môjho brániaceho hráča. Uvoľnil som sa, Meyer ma našiel dobrou prihrávkou a ja som ju dokázal premeniť."

Dylan di Perna, obranca Talianska: "Hráme s väčším sebavedomím a sme agresívnejší. Ukazujeme, že sem patríme a že môžeme zdolať niektoré z týchto tímov. Myslím, že sa zo začína ukazovať aj na ľade."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Brankár Talianska žiaril. Dánsko napokon zvládlo náročný súboj