17.05.2022 | Skupina B
17.05.2022 | Sk. B
6 - 0
(5:0, 0:0, 1:0)

MS v hokeji 2022: Favorizovaní Švédi nedali šancu Britom

Švédsko - Veľká Británia, ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2022.
Švédsko - Veľká Británia, ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2022. (Autor: Sportnet)
Sportnet|17. máj 2022 o 13:30 (aktualizované 18. máj 2022 o 18:37)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z MS v hokeji 2022: Švédsko vs. Veľká Británia.

ONLINE: Švédsko - Veľká Británia, MS v hokeji 2022 (LIVE)

Majstrovstvá sveta Skupina B 2021/2022
17.05.2022 o 19:20
Švédsko
6:0
(5:0, 0:0, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Veľká Británia
Prehľad
Góly a asistencie: 1. Asplund (Kellman, Dahlin), 8. Nordström (Larsson, Bemström), 11. Bengtsson (Bromé), 14. Dahlin (Pudas, Bengtsson), 20. Asplund (Kellman, Dahlin), 54. Bengtsson (Lang, Tömmernes). Rozhodca: Lawrence (CAN), Rohatsch (GER) – Merten (GER), Synek (SVK). Diváci: 3 012.
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Ďalší program:

Švédsko

streda 18. 5. 2022, 19:20: Fínsko – Švédsko

Veľká Británia

štvrtok 19. 5. 2022, 15:20: Veľká Británia – USA
Tretia tretina zmenu v obraze hry nepriniesla. Švédi kontrolovali svoj náskok, naopak Briti sa srdnato snažili aspoň o jeden čestný gól. Niekoľko šancí si proti obrovskému favoritovi vypracovali, švédsky brankár Hellberg ale potvrdil skvelými zákrokmi, že si čisté konto naozaj zaslúžil. Striedajúci britský brankár Whistle si taktiež držal nulu veľmi dlho, nakoniec ju ale neudržal, keď ho svojím druhým gólom v zápase prekonal Bengtsson. Ďalší gól už nepadol ani v záverečnej švédskej presilovke 5 proti 3, Severania ale i tak s prehľadom vyhrali nad outsiderom skupiny B.

Švédi si na svoje konto pripisujú tretiu výhru a spolu s Fínmi majú v tejto skupine ako jediní plný počet bodov. Briti sú na poslednej priečke s jediným bodom.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 11:4 (38:16)
Najlepší hráči zápasu:

Švédsko – Rasmus Dahlin
Veľká Británia – Jackson Whistle
Koniec zápasu.
59:55
importantV úplnom závere mal Asplund ešte šancu na hetrik, keď dostal okamžite prihrávku na pravé krídlo. Jeho prudkú strelu brankár Veľkej Británie Whistle zastavil, puk ale musel do bezpečia odpáliť jeho spoluhráč z obrany.
59:40
Švédi buly vyhrali, sami sa ale vyhnali z útočného pásma nepresnou prihrávkou na Nordströma na modrú čiaru.
59:22
Vylúčenie v tíme Veľká Británia:
Jonathan Phillips – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
59:18
importantPudas sa od ľavého mantinelu natlačil do bránkoviska, puk ale pomedzi betóny britského gólmana Whistlea do bránky nepretlačil.
59:01
Vylúčenie v tíme Veľká Británia:
Ben Lake – 2 min., držanie.
58:20
Dahlin si vymenil na pravom krídle puk s Bromém a ten potom prihrávkou do druhej vlny našiel Amana, ktorého strelu vyrazil britský brankár Whistle vyrážačkou na ochrannú sieť.
57:40
importantJonathan Phillips našiel prihrávkou spoza bránkovej čiary Hooka, ktorého vychytal švédsky brankár Hellberg najprv lapačkou a potom ľavým betónom zastavil jeho dorážku.
56:59
Severania diktujú tempo. Briti sa stále snažia sympaticky hrať dopredu, Švédi ale každý prechod stredného pásma veľmi rýchlo ukončia.
56:13
Ekman-Larsson z pozície obrancu vyštartoval do útočného pásma do individuálneho prieniku, tam sa ale zamotal v kľučkách a britský obranca mu puk odpálil.
55:28
Rozohrať útok sa im ale vôbec nedarí. Švédov strelený gól trochu prebral a v posledných minútach vysoko napádajú britských obrancov.
54:51
Bromého strela od pravého mantinelu bola tečovaná mimo britskej bránky. Briti pri mantineli na opačnej strane puk vybojovali.
54:20
Unavení Briti nakonec puk doslova dotlačili do stredného pásma. Oba tímy rýchlo prestriedali a hra sa následne znovu vrátila do britskej obrannej tretiny.
53:52
Švédi sú usadení v útočnom pásme a ich kombinácia teraz vyzerá, akoby pokračovali v presilovke.
53:09
53:09
goalŠvédsko dalo gól!
Po dlhom čakaní pridávajú Švédi ďalší gól! Tömmernes rozohral útok na Langa, ktorý po ľavej strane potiahol puk do útočného pásma. Tam ho prihral do pravého kruhu na ANTONA BENGTSSONA, ktorý vymietol ľavý horný roh britskej bránky. Asistencie: Oskar Lang, Henrik Tömmernes.
52:24
Veľká Británia v plnom počte.
51:51
Tam sa za pukom dokonca tlačil Perlini, Ekman-Larsson mu ale puk dokázal zobrať. Švédsky kapitán potom sám založil ďalší švédsky presilovkový útok.
51:22
Dahlin nedokázal od modrej prestreliť Jonathana Phillipsa, ten tak puk zastavil a vyhodil ho do útočného pásma.
50:55
Asplund tečoval medzi kruhmi nahodenie od pravého mantinelu, presúvajúci sa britský gólman Whistle ale opäť úspešne zasiahol.
50:35
Švédi buly v útočnej tretine vyhrali, nepresnou prihrávkou sa ale vystavili do ofsajdu.
50:24
Vylúčenie v tíme Veľká Británia:
David Phillips – 2 min., držanie.
49:43
Klingberg sa natlačil pred obrancu po prihrávke zo stredného pásma pred brankára a pred zakončením bol faulovaný. Signalizované vylúčenie Britov.
48:51
Švédi úplne prestali hrať a zápas už hrajú akoby len z povinnosti. Briti veľmi srdnato bojujú aspoň o čestný gól.
48:20
importantNeilson nabral na ľavom krídle veľkú rýchlosť a unikol švédskym obrancom. Pred bránkoviskom si naviedol puk na bekhend, ktorým ale tesne minul Hellbergovu bránku.
47:35
importantEkman-Larsson dostal medzi kruhmi výbornú prihrávku spoza britskej bránky, puk si ale pripravoval na strelu príliš dlho a brankár Whistle jeho pokus vyrazil.
46:54
Briti vysoko napádajú rozohrávku Švédov, puk ale nezískali a Dahlin ho mohol následne zaviezť do útočnej tretiny.
46:19
Bengtsson nepresnou prihrávkou dozadu na obrancu prihral Dugganovi, toho ale Tömmernes vytlačil do rohu vlastného obranného pásma a obral o puk.
45:45
V tejto tretine sa asi veľmi prerušovať nebude, pretože oba tímy hrajú tak, aby boli čo najviac pri puku bez toho, aby sa snažili o častú streľbu.
44:51
Friberg sa neuvoľnil cez O'Connora, ten tak preniesol hru na opačnú stranu. Tam bol Jonathan Phillips, ktorý sa pri mantineli dostal k puku ako prvý.
44:12
Bromého vytlačil na modrej čiare do stredného pásma Conway. Ten potom puk získal a nahodil ho na opačnú stranu.
43:28
Na ľade to vyzerá, akoby Britom trochu dochádzali sily. Švédi nehrajú ani na pol plynu, i tak ale puk s prehľadom držia v útočnom pásme.
42:42
Bengtsson si na modrej čiare vymenil puk s Pudasom a tvrdo vystrelil, britský gólman Whistle však neobvykle lapačkou hrací predmet vyrazil do rohu svojej obrannej tretiny.
42:02
Akcia Švédov pokračovala a sám Larsson sa dokázal uvoľniť až do streleckej pozície. Jeho pokus britský brankár Whistle vyrazil.
41:43
Švédsko v plnom počte.
41:26
Táto presilovka sa Britom vôbec nedarí, navyše sa sami musia brániť útoku vedenému Larssonom.
40:50
Nahodenie do útočného pásma potom Švédi získali a vyhodili bez váhania puk cez všetky čiary.
40:28
Briti začínajú tretiu tretinu presilovkou z konca druhého dejstva, hneď na jej začiatok ale prehrali buly a museli sa vrátiť až k svojmu brankárovi Whistleovi.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 21:00.
Druhá tretina bola herne vyrovnanejšia, pravdou ale je, že Švédi výrazne poľavili. I tak však boli aktívnejším tímom, ktorý bol v útočnom pásme nebezpečnejší, ďalší puk ale cez dobre chytajúceho striedajúceho brankára Britov Whistlea dostať nedokázali. Naopak Briti sa tiež dostali k zaujímavým možnostiam pred švédskou bránkou a najbližšie k vyrovnaniu boli po dorážke Myersa, tú ale gólman Švédska zrazil do hornej žŕdky. Skóre teda po druhej tretine zostalo rovnako ako po prvej.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 8:8 (27:12)
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:54
importantMosey strieľal hneď po buly v útočnom pásme. Brankár Hellberg jeho strelu vyrazil a švédsky gólman si poradil i s následnou dorážkou Wallera.
39:43
Vylúčenie v tíme Švédsko:
Anton Bengtsson – 2 min., podrazenie.
39:19
Švédsko v plnom počte.
38:41
Za britskými obrancami zostal zabudnutý Asplund, ktorý dostal prihrávku. Puk si ale potiahol len na ľavé krídlo, odkiaľ neprekonal pripraveného gólmana Whistlea.
38:10
Briti majú v tejto presilovke veľký tlak a obliehajú švédsku štvoricu. Okrem predošlej možnosti ale ďalšia strela neprišla.
37:31
37:31
importantWaller tečoval nahodenie od modrej a brankár Hellberg puk vyrazil len pred seba. K dorážke se preto dostal Myers, ktorý s prispením teču brankára Hellberga opečiatkoval hornú žŕdku švédskej bránky.
37:19
Vylúčenie v tíme Švédsko:
Anton Bengtsson – 2 min., podrazenie.
36:58
importantLarsson si potiahol puk od modrej až pred bránku Veľkej Británie, zoči-voči brankárovi Whistleovi ale neuspel, pretože namieril priamo do jeho betónu.
36:24
Lake si vymenil s Neilsonom puk v strednej tretine a svojmu spoluhráčovi ho chcel potom vrátiť do útočneho pásma. Neilson si ho ale nespracoval, a tak ho švédsky brankár Hellberg prikryl lapačkou.
35:46
Hrací predmet sa potom odrazil do rohu útočného pásma, kde oň hráči oboch tímov zviedli niekoľko súbojov. Víťazmi sa stali Briti, ktorý puk vyhodili zo svojho obranného pásma.
35:02
Pudas nádhernou kolmicou našiel na ľavom krídle Bemströma, ktorý z prvej prihrával pred bránkovisko na Nordströma. Ten puk vo vzduchu nezasiahol.
34:33
Myers si spracoval kolmicu z vlastného obranného pásma a z vrcholu pravého kruhu vystrelil zápästím. Švédsky brankár Hellberg úspešne zasiahol.
33:49
Duggan si tiež dokorčuľoval svoje nahodenie a puk následne vybojoval pri mantineli. Jeho spoluhráči sa ale od mantinelu odlepiť nedokázali.
33:08
Švédi odpovedali svojou útočnou akciou, ktorú zakončil strelou od ľavého mantinelu dvojgólový strelec zápasu Asplund. Ten minul britskú bránku.
32:24
Vôbec prvýkrát v druhej tretine sa podarilo Britom zatlačiť Švédov do ich obranného pásma, z ich akcie ale opäť prišla len strela z ostrého uhla. Dowdov pokus vyrazil švédsky brankár Hellberg.
31:45
Perlini dokorčuľoval vlastné nahodenie na zadný mantinel a sám sa pokúsil zaskočiť švédskeho brankára Hellberga strelou z ostrého uhla. Brankár Tre kronor si dal pozor.
31:02
Veľká Británia v plnom počte.
30:44
Švédom už sa nedarí znovu preniknúť späť do útočného pásma. Briti toto oslavenie zrejme ubránia.
30:15
Nakoniec Bromé nepresnou prihrávkou na modrú čiaru sám vyhnal Švédov z útočného pásma a oba tímy striedajú.
29:55
Hrajú však až príliš na krásu a vôbec nestrieľajú. Briti sa ani nemuseli príliš hýbať, aby ich stíhali brániť.
29:30
Švédi vyhrali úvodné presilovkové buly a hneď sa rozostavili do presilovkového vzorca v útočnom pásme.
29:02
Vylúčenie v tíme Veľká Británia:
HL – príliš veľa hráčov na ľade, trest odpyká David Clements.
28:31
Dahlin, ktorý tiež vôbec nestrieda, zaviezol puk znovu do útočného pásma, jeho prihrávku na modrú čiaru ale spoluhráč z obrany nespracoval.
27:58
Gustafssonova strela bola zrazená k voľnému Klingbergovi, ktorého strelu znovu vyrazil Whistle. Unavená britská pätica už za Švédmi, ktorí v útočnom pásme striedajú, vôbec nestíha.
27:18
Asplund útočiaci na hetrik vystrelil z pravého kruhu. Brankár Whistle jeho strelu vyrazil pred seba, kde boli znovu len Švédi. Tí zamierili k mantinelu kombinovať.
26:33
O'Connor vystihol rozohrávku švédskeho obrancu, ten sa s ním ale hneď vrátil a puk vybojoval späť skôr, než britský útočník vystrelil.
25:52
Rýchlu kombináciu Švédov zakončil strelou z pravého kruhu Tömmernes, gólman Whistle ale dokázal jeho pokus vyraziť.
25:16
Dvakrát za sebou dokázal britský gólman Whistle zastaviť za svojou bránkou nahodenie Švédov, jeho spoluhráči ale vždy o puk prišli.
24:32
Dahlin vysunul kolmicou do útočného pásma Bengtssona, ktorý vyštartoval do sólového prieniku. Puk mu ale odskočil a britský gólman Whistle ho prikryl.
23:51
Švédi začali druhú tretinu výrazne pomalšie ako prvé dejstvo, Briti sa ale i tak nedokážu dostať na dlhšiu dobu do útočného pásma, aby mohli ohroziť švédskeho gólmana.
23:14
Briti sa pokúsili o rýchlu rozohrávku po zisku puku, ich nahodenie za švédsku bránku však bolo vyhodnotené ako zakázané uvoľnenie.
22:45
Lachowicz dokorčuľoval nahodenie za švédsku bránku, súboj pri mantineli s Pudasom ale prehral a o puk tak znovu prišiel.
22:05
Bromé pekne prenikol po ľavom krídle až za Whistleovu bránku, jeho prihrávku medzi kruhy ale nedokázal Gustafsson zasiahnuť a puk nakoniec vyletel z útočného pásma.
21:23
Gustafsson sa nakoniec odhodlal k tvrdej strele príklepom z pravého kruhu, striedajúci britský brankár Whistle si ale s týmto pokusom poradil.
20:51
Svojou kombináciou sa zatiaľ snažia unaviť brániacu sa britskú päticu a tá už zjavne začína byť poriadne vyčerpaná.
20:22
Briti síce vyhnali buly na úvod druhej tretiny, puk ale neudržali a Švédi sa hneď dostali do útočného pásma.
20:01
changeStriedanie brankárov v tíme Veľká Británia:
z klziska odchádza Ben Bowns, prichádza Jackson Whistle.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:12.
Švédi na rozdiel od favoritov v popoludňajších zápasoch nenechali nič na náhodu a od prvej sekundy idú za pohodlným víťazstvom. Od prvej sekundy doslova, pretože hneď ich prvý útok skončil najrýchlejším otváracím gólom turnaja, keď sa po 13 sekundách presadil Asplund. Švédi mali dianie na ľade plne pod kontrolou a postupne pridali ďalšie štyri góly, keď sa presadili Nordström, Bengtsson, Dahlin a v úplnom závere tretiny znovu Asplund. Po prvej tretine je teda jasné, že tento zápas bude len otázkou skóre.

Strely na bránku v 1. tretine: 19:4
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:55
19:55
goalŠvédsko dalo gól!
Švédi predsa len využívajú presilovku ešte v prvej tretine a strieľajú Britom piaty gól! Dahlin od modrej prihral puk do pravého kruhu na Kellmana, ktorý vystrelil na bránku. Gólman Bowns opäť puk vyrazil pred seba, kde bol nepokrytý RASMUS ASPLUND a ten svojím druhým gólom pohotovo poslal puk do odkrytej bránky. Asistencie: Joel Kellman, Rasmus Dahlin.
19:31
importantAsplund sa dostal medzi kruhmi k puku od spoluhráča za britskou bránkou a naviedol si ho na bekhend. Zblízka ale britského brankára Bownsa neprekonal.
19:20
Briti prvé vhadzovanie vo vlastnej tretine v oslabení vyhrali a hneď vyhodili puk za švédsku bránku.
19:02
Vylúčenie v tíme Veľká Británia:
Ben Lake – 2 min., hákovanie.
18:37
Švédi dostali Britov vysokým forčekingom do veľkých problémov, Britom sa ale podarilo rozohrať a prejsť do útočného pásma.
18:01
importantBemström prihrávkou spomedzi kruhov na pravé krídlo pripravil streleckú pozíciu Asplundovi, ten ale odkrytú britskú bránku z prvej minul.
17:31
Švédi sa s rozohrávkou znovu nikam neponáhľajú a puk si prihrávajú za svojou bránkou. Briti ich vôbec nenapádajú.
16:49
Na opačnej strane dostal puk do jazdy na ľavom krídle Bromé, ktorý sa natlačil pred britského obrancu. Jeho zakončenie k bližšej tyči skončilo na gólmanovi Bownsovi.
16:01
Dowd nahadzoval puk od ľavého mantinelu na teč Lakeovi, ten ale nedokázal čiernu gumu zasiahnuť a puk skončil mimo Hellbergovej bránky.
15:18
importantStrelu Perliniho z ľavého kruhu vyrazil brankár Hellberg betónom do Conwaya, ktorý ale zblízka nedokázal hrací predmet doraziť do siete.
14:31
Švédi po štvrtom góle zjavne spomalili a začali hrať viac na krásu. Briti ich už preto sú schopní zachytávať v strednom pásme.
13:49
Briti nestriedali úplne ideálne, rozhodcovia ale nechali hru pokračovať ďalej a Briti sa preto dostali do útočného pásma. Tam ale prišla len nepresná Conwayova strela z ľavého krídla.
13:09
13:09
goalŠvédsko dalo gól!
Exhibícia Švédov pokračuje štvrtým gólom! Pudas našiel prihrávkou od pravého mantinelu na modrej čiare RASMUSA DAHLINA, ktorý si puk spracoval. Jeho nie príliš prudkú strelu zápästím potom zrazil hokejkou medzi betóny svojho brankára Bownsa jeden z blokujúcich Britov. Asistencie: Jonathan Pudas, Anton Bengtsson.
12:04
Britskí obrancovia sa snažia rozohrať, Švédi ich ale vysokým forčekingom vôbec nepúšťajú z ich obranného pásma. Puk si tak Briti prihrávajú v priestore pred Bownsom.
11:33
Severania sa i tak dostali do útočnej tretiny a dvakrát za sebou nahadzoval puk od modrej na britskú bránku Ekman-Larsson. Brankár Bowns obe nahodenia vyrazil.
11:08
Ďalší rýchly protiútok Švédov po zisku puku zastavila prihrávka na Kellmana do ofsajdu.
10:24
10:24
goalŠvédsko dalo gól!
Severania vedú už o tri góly! Bromé zaviezol puk po pravom krídle do útočného pásma, kde ho namiesto prihrávky na opačnú stranu posunul do druhej vlny medzi kruhy na ANTONA BENGTSSONA a ten presnou strelou do ľavého horného rohu vymietol všetky pavučiny v Bownsovej bránke. Asistencia: Mathias Bromé.
10:08
Conway chcel kolmicou poslať do samostatného úniku Perliniho, ten si ale puk spracovať nedokázal, a tak ho získali švédski obrancovia.
09:35
importantŠvédi rozobrali rýchlou kombináciou celú britskú obranu a na konci tejto akcie hľadal Tömmernes krížnou prihrávkou z pravej strany Amana. Ten puk v ľavom kruhu netrafil.
09:10
importantAman potiahol puk za britskú bránku, odkiaľ ho posunul pred bránkovisko na Bemstöma. Jeho strelu z prvej chytil gólman Dukly Trenčín Ben Bowns.
08:39
Švédi hrajú v úplnej pohode a Briti vôbec nedokážu konkurovať rýchlonohým Severanom. Tí od úvodu zápasu jasne smerujú za ďalším víťazstvom.
07:43
07:43
goalŠvédsko dalo gól!
Švédi odskakujú už do dvojgólového náskoku! Larssonovu strelu z vrcholu kruhov vyrazil pred seba brankár Bowns. JOAKIM NORDSTRÖM, ktorý stál pred bránkoviskom, sa potom zorientoval najrýchlejšie a puk okolo betónu britského gólmana poslal do siete. Asistencie: Adam Larsson, Emil Bemström.
07:08
Švédi ho následne bez váhania nahodili na opačnú stranu a veľmi rýchlo sa usadili ku svojej kombinácii v útočnom pásme.
06:34
Briti dokorčuľovali svoje nahodenie za švédsku bránku, tam ale v súboji pri mantineli o puk opäť prišli.
05:52
Švédi hrajú zatiaľ veľmi podobne ako v zápase s Rakúskom a zjavne nehrajú naplno. Briti majú puk na svojich hokejkách.
05:10
05:10
Dowd vystihol prihrávku švédskeho obrancu a hneď vypálil, brankár Hellberg ale úspešne zasiahol betónom.
04:43
Bromé zaviezol puk po pravej strane do útočného pásma, kde ho prenechal za sebou Gustafssonovi. Ten vypálil priamo do pripraveného britského brankára Bownsa.
04:03
Aman vyštartoval po zisku puku smerom k britskej bránke, ku ktorej sa natlačil z pravej strany. Puk cez kľacieho brankára Bownsa do siete nepretlačil.
03:23
Briti sa snažia zaútočiť, Švédi ale všetky ich rozohrávky zachytávajú už v strednom pásme. Sami sa dopredu úplne neženú.
02:47
Gustafsson zaviezol puk do útočnej tretiny, nikto sa mu ale neponúkol na prihrávku, a tak len urobil okruh okolo útočného pásma.
02:19
Akcia Veľkej Británie nakoniec skončila neúspechom. Švédi sa s rozohrávkou príliš neponáhľajú.
01:50
Briti prvýkrát zaútočili a dostali sa do útočného pásma, tam sa ale nedokázali dostať s pukom od mantinelu.
01:06
Bengtsson sa tlačil od ľavého mantinelu pred bránkovisko, puk mu ale odskočil smerom k bránke a britský gólman Bowns ho pohotovo prikryl.
Tento švédsky gól bol zatiaľ najrýchlejším otváracím gólom na tomto šampionáte.
00:13
00:13
goalŠvédsko dalo gól!
Švédi otvárajú skóre hneď z prvého útoku! Dahlin nahodil puk cez cloniaceho spoluhráča od modrej na britského brankára Bownsa, ktorý vyrazil puk pred seba a dôrazný RASMUS ASPLUND ho pohotovo dorazil za chrbát britského gólmana. Asistencie: Joel Kellman, Rasmus Dahlin.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Švédi budú hrať v modrých dresoch, Briti v bielych.
Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Švédsko: Hellberg (Högberg) – Dahlin, Larsson (A), Gustafsson, Ekman-Larsson (C), Lindholm, Tömmernes, Pudas – Bemström, Aman, Nordström (A) – Asplund, Kellman, Friberg – Bromé, Klingberg, Bengtsson – Lang.

Tréner: Johan Garpenlöv

Veľká Británia: Bowns (Whistle) – Tetlow, Richardson (A), O'Connor, D. Phillips, Clements, Ehrhardt, Batch – Mosey, Conway, Perlini – Neilson, Lake, Dowd (A) – Waller, J. Phillips (C), Davies – Hook, Duggan, Myers – Lachowicz.

Tréner: Peter Russell

Rozhodcovia: Lawrence (CAN), Rohatsch (GER) – Merten (GER), Synek (SVK).


Vzájomné zápasy

Tieto dva národné tímy sa v modernej hokejovej ére stretli len na vlaňajších MS v Rige a Švédi vtedy vyhrali 4:1.


Veľká Británia

Briti sú opäť jedným z najväčších outsiderov šampionátu, na predošlých dvoch Majstrovstvách sveta sa ale napriek tomu dokázali zachrániť a veria, že sa im to môže podariť znovu. Ich súpiska neobsahuje veľké mená. Drvivá väčšina hráčov britskej hokejovej reprezentácie pôsobí v domácej britskej súťaži, nájdu sa v nej však i posily z Nemecka či našej extraligy, kde pôsobí britská brankárska jednotka Ben Bowns (Dukla Trenčín).

Príprava bola pre Veľkú Britániu priam hrôzostrašná, pretože v štyroch zápasoch proti Dánsku a Taliansku strelili Briti jediný gól. Ten strelili i v úvodnom zápase turnaja Čechom, ktorým však tiež hladko podľahli (1:5). V druhom súboji na turnaji ale dokázali v závere riadnej hracej doby zmazať stratu 0:3 proti Nórom a nakoniec vybojovali za prehru 3:4 po nájazdoch cenný bod, ktorý im môže v konečnom zúčtovaní boja o záchranu veľmi pomôcť.


Švédsko

Švédi ešte čakajú na ďalšie posily z NHL, na súpiske mali preto včera zaplnené miesta len pre 2 brankárov a 18 korčuliarov. I tak však patrí švédska súpiska medzi najkvalitnejšie na MS a hlavne obrana posilnená hráčmi NHL je už teraz veľmi silná. Za hlavné hviezdy sa dajú považovať obrancovia Oliver Ekman-Larsson (Vancouver Canucks), draftová jednotka z roku 2018 Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres) či Erik Gustafsson (Chicago Blackhawks).

Vzhľadom na skladanie tímu bola švédska príprava plná výkyvov, a to i vrátane, na švédske pomery, nevídaného debaklu 3:9 s Českom. Majstrovstvá sveta ale začali Švédi skvele a prvýkrát od roku 2018 majú po dvoch úvodných zápasoch na konte plný počet bodov, keď v tréningovom tempe zdolali Rakúsko 3:1 a následne v šlágri úvodného víkendu Česko 5:3. Dnes sú jasným favoritom a čokoľvek iného ako zisk troch bodov pre Švédsko by bol obrovským prekvapením.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny B Majstrovstiev sveta v hokeji medzi Švédskom a Veľkou Britániou. Stretnutie sa začne o 19:20.

Tabuľka skupiny B

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»MS v hokeji 2022: Favorizovaní Švédi nedali šancu Britom