Talianska krasokorčuliarka: Na Slovensku som našla druhú rodinu

Federica Testová a Lukáš Csölley.
Federica Testová a Lukáš Csölley. (Autor: TASR/AP)
Marián Szűcs|2. nov 2015 o 20:03

Krasokorčuliarsky pár Federica Testová - Lukáš Csölley čakajú domáce majstrovstvá Európy v Bratislave. Medzinárodná dvojica reprezentuje Slovensko už štvrtý rok.

BRATISLAVA. Ona je z Milána, on z Bratislavy. Dokopy sa dali náhodou. Väčšinu roka trávia v Taliansku alebo na cestách po pretekoch po celom svete. Hoci sezóna bude v tom čase v plnom prúde, na konci januára sa ukážu na Slovensku.

Tanečný pár Federica Testová - Lukáš Csölley čakajú majstrovstvá Európy, na ktorých budú najväčšou nádejou slovenského krasokorčuľovania na dobré umiestnenie. Šampionát bude v Bratislave od 27. do 31. januára.

Stačil jeden tréning

„Majstrovstvá Európy sú vždy výnimočné, ale tieto budú ešte viac, lebo ich usporiada krajina, ktorú reprezentujeme,“ hovorí 22-ročná Testová.

„Budeme mať veľkú podporu divákov, v hľadisku budú naše rodiny a kamaráti. Moji rodičia sa prídu pozrieť na preteky hádam po štyroch rokoch. Takže pre nás to bude v Bratislave veľmi špeciálne,“ dodáva.

S Csölleyom sa dali dokopy pred štyrmi rokmi. Pomohla im zhoda okolností. Dovtedy sa poznali iba z videnia.

„Keď sme sa prvý raz stretli, Lukáš trénoval v Miláne s inou partnerkou. Ja som v tom čase jazdila tiež s iným partnerom, reprezentovali sme Taliansko. Obaja sme sa však z rôznych dôvodov so svojimi partnermi rozišli a tréneri nám povedali: Prečo to neskúsite spolu? Hneď po prvom tréningu sme cítili, že by to mohlo byť dobré. A od tej chvíle sme spolu,“ opisuje Milánčanka.

„Poznali sme sa aj predtým, ale len z pretekov, súperili sme proti sebe. Skúsili sme to a všetko klaplo. Ľudsky sme si sadli, máme pekný vzťah,“ dopĺňa Csölley.

Našla druhú rodinu

Slovensko-talianska dvojica trávi väčšinu roka v Miláne. „Do Bratislavy chodíme len raz, dvakrát do roka,“ približuje Testová.

dsoki20140115035119182_r3973.jpg

FOTO - TASR/AP

Priznáva, že keď dostala ponuku reprezentovať Slovensko, bol to pre ňu zvláštny pocit.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Talianska krasokorčuliarka: Na Slovensku som našla druhú rodinu