Talentovaný Žilinčan Čmelík odchádza do Poľska

Lukáš Čmelík.
Lukáš Čmelík. (Autor: TASR)
SITA|7. feb 2017 o 15:33

Predtým sa spomínal záujem o jeho služby zo strany českej Mladej Boleslavi.

GLIWICE. Kariéra slovenského mládežníckeho futbalového reprezentanta Lukáša Čmelíka nebude pokračovať v MŠK Žilina, ale v Poľsku.

Podľa portálu profutbal.sk mieri spod Dubňa na polročné hosťovanie s trojročnou opciou do Piastu Gliwice. K podpisu zmluvy by malo prísť v najbližších hodinách. Predtým sa spomínal záujem o jeho služby zo strany českej Mladej Boleslavi.

Dvadsaťročný krídelník (nar. 13. apríla 1996) ukončil nedávno hosťovanie vo švajčiarskom klube FC Sion, kde hosťoval od vlaňajšieho januára ako kmeňový hráč Žiliny, s ktorej B-tímom sa aj začal pripravovať.

Reprezentant SR do 21 rokov vlani v máji podstúpil operáciu bedrového kĺbu po tom, čo si koncom februára obnovil zranenie slabín.

Na trávnikoch chýbal deväť mesiacov, vrátil sa koncom septembra, no v novembri sa opäť zranil. Do A-tímu Sionu neprenikol, nastupoval za rezervné mužstvo.

Čmelík je veľkým talentom

Gliwice figurujú v tabuľke najvyššej poľskej súťaže po jesennej časti na 13. mieste s bilanciou 5 víťazstiev - 7 remíz - 8 prehier.

Dres Piastu si obliekajú traja Slováci - brankár Dobrivoj Rusov, ľavý obranca Patrik Mráz a stredopoliar Martin Bukata, trénerom je Čech Radoslav Látal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Talentovaný Žilinčan Čmelík odchádza do Poľska