Tajnička je vylúštená, v druhej lige zostáva Trebišov

V trebišovskom tábore zavládla radosť, Slavoj bude pokračovať v druhej lige.
V trebišovskom tábore zavládla radosť, Slavoj bude pokračovať v druhej lige. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|17. jún 2019 o 19:37

Správna rada Slavoja odobrila pokračovanie tímu v súťaži.

TREBIŠOV. Futbalisti trebišovského Slavoja budú aj v sezóne 2019/20 pôsobiť v druhej lige.

Aj keď Zemplínčania v uplynulom ročníku nedoviedli záchranárske práce do úspešného konca, keď obsadili prvú zostupovú priečku, vďaka neprihláseniu sa košickej Lokomotívy dostali ako trinásty tím možnosť pokračovať v tejto súťaži aj naďalej.

„Na zasadnutí správnej rady sme sa jednohlasne zhodli na tom, že využijeme možnosť prijať uvoľnené miesto po Lokomotíve Košice,“ informoval nás prezident Slavoja Eduard Janoško.

Koniec Lokomotívy ich prekvapil

Trebišovčania v pondelok aj oficiálne dostali e-mail od Slovenského futbalového zväzu, od ktorého dostali ponuku účinkovania v druhej lige.

„Najneskôr v utorok dopoludnia im odošleme kladnú odpoveď,“ uviedol Janoško.

Žlto-modrí od skončenia sezóny stále v kútiku duše verili, že ich druholigovým nádejam nemusí byť koniec.

„Keď už sme stratili šancu na záchranu, snažili sme sa umiestniť aspoň na trinástej priečke. Vždy sa nájdu kluby, ktoré sa dostanú do problémov a nakoniec sa do súťaže neprihlásia. Neistota bola v Bardejove či Šamoríne, no napokon oba kluby budú pokračovať. O to viac nás prekvapil koniec Lokomotívy, ktorá mala smelé plány a robila všetko pre to, aby sa zachránila,“ vyjadril sa šéf trebišovského klubu.

Nechcú, aby sa situácia zopakovala

Funkcionári Slavoja si okamžite vyhrnuli rukávy a pustili sa do príprav na nový súťažný ročník.

„Začíname riešiť zloženie realizačného tímu aj hráčskeho kádra. Vieme, že druhá liga je kvalitná súťaž, o čom sme sa presvedčili v predošlých dvoch sezónach. Boli by sme neradi, keby sa zopakoval uplynulý ročník. Chceme byť v lige dôstojným partnerom pre všetkých,“ odhodlane povedal Janoško.

Ako nám na záver prvý muž Slavoja prezradil, už v utorok by sa malo mužstvo zísť na úvodnom zraze letnej prípravy. Otázne však je, či hneď aj začne trénovať, alebo zarezávať začne až o deň neskôr.

Krompachy by sa zotrvaniu potešili

Ak sa Lokomotíva neprihlási ani do tretej ligy, bude to znamenať záchranu aj pre Krompachy. V pondelok dopoludnia, teda v čase, keď ešte nebolo jasné, že Trebišov zaujme uvoľnené miesto po Košičanoch, sme u treťoligistu zisťovali, či by využil možnosť pokračovať v súťaži.

„Je to síce zatiaľ v teoretickej rovine, ale určite by sme sa zotrvaniu v tejto elitnej spoločnosti potešili,“ prezradil manažér FK Pokrok SEZ Krompachy František Jochman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tajnička je vylúštená, v druhej lige zostáva Trebišov