Suchý: Každý nás považoval za outsiderov

SITA|29. jan 2009 o 13:03

Nečakaným celkovým triumfom švajčiarskeho tímu Zürich SC Lions sa v stredu skončil premiérový ročník hokejovej Ligy majstrov.

ZÜRICH. O vynikajúci výsledok "levov" sa svojimi výkonmi pričinila aj dvojica slovenských korčuliarov Radoslav Suchý a Peter Sejna.

Tridsaťdvaročný obranca Radoslav Suchý počas celej sezóny patrí medzi najvyťaženejších bekov Švajčiarov. Na stredajšej domácej výhre 5:0 sa podieľal asistenciou na presnom zásahu krajana Petra Sejnu.

"Gólová prihrávka poteší, ale dôležitejší je triumf tímu. V celej súťaži sme podávali kolektívny výkon a to bol dôležitý faktor. Máme vynikajúce individuality, ktoré spolu vytvorili kvalitný tím. Sulander chytal fakt vynikajúco, no každý hráč má v mužstve svoju pozíciu a každý robil presne to, čo mal robiť, preto sme dosiahli tento úspech," prezradil pre agentúru SITA strieborný medailista z Petrohradu 2000 a bronzový z Helsínk 2003 Suchý a dodal: "Prvé pocity po zápase boli fantastické. Eufória bola o to väčšia, že to nikto nečakal. V kabíne sme v kútiku duše tak trochu verili, že môžeme uspieť. Každý nás totiž považoval za outsiderov. Sme radi, že sa nám to podarilo."

Po vynikajúcich výkonoch v základnej skupine a semifinále sa všeobecne očakával bezproblémový triumf ruského Metallurgu Magnitogorsk, no napokon bolo všetko inak. Zürich najskôr uspel v skupine v súperení so Slaviou Praha a Linköpingom, v semifinále vyradil fínske Espoo Blues a vo finále si šokujúco poradil aj s favorizovaným Magnitogorskom. "Keď sme doma viedli už 2:0 a hrali sme v oslabení, mali sme v pamäti duel v Magnitogorsku. Vtedy to súper vyrovnal. Keď sme zvládli oslabenie o dvoch hráčov na konci druhej tretiny, vtedy som začal aj ja veriť, že sa nám to podarí," povedal Suchý, ktorý v Zürichu pôsobí od sezóny 2006/07.

Švajčiarsky tím prešiel celú púť hokejovou Ligou majstrov 2008/09 s heslom "Prečo nie?". Viac o tomto motte prezradil slovenský bek: "S týmto heslom sme išli do každého zápasu. Pred štartom súťaže a aj pred prvým zápasom vo Švédsku si každý myslel, že nám Švédi naložia. My sme si v kabíne povedali, že prečo by sme nezdolali švédske mužstvo. Potom prišiel český tím a ťahalo sa to s nami až do finále. Pred ním v šatni znelo: 'A prečo by sme nemohli zdolať ruský tím? Veď sú to tiež len ľudia."

Priamo na štadióne v Rapperswile, kde našli hokejisti Zürichu prechodný domov počas vyraďovacej fázy, sa po finálovom triumfe hráči tešili s fanúšikmi. "Po zápase sme mali menšiu oslavu s fanúšikmi na štadióne a potom sme šli na drink. Malú oslavu sme mali, potešili sme sa z toho a ideme ďalej. Nevýhoda je, že sa súťaž končí v strede sezóny. Veľa dní voľna sa nedá zobrať a ani oslavovať sa nedá dlho. Už v sobotu máme tréning a v nedeľu zápas," objasnil Suchý.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Suchý: Každý nás považoval za outsiderov