Súboj Spartakov vyhrala Myjava. Žilina prehrala už piatykrát v sérii

Ružomberok neprehral už 6 duelov v sérii, z nich až 5 vyhrali.
Ružomberok neprehral už 6 duelov v sérii, z nich až 5 vyhrali. (Autor: SITA)
SITA|12. mar 2016 o 16:49

Výbornú hernú i streleckú formu má 28-ročný útočník Ružomberka Miloš Lačný, ktorý proti Skalici strelil dva góly a v jeho prípade platí na jar naďalej skutočnosť, že v každom stretnutí skóroval.

RUŽOMBEROK. Hráči MFK Ružomberok v sobotňajšom popoludňajšom stretnutí 23. kola najvyššej slovenskej súťaže zdolali tím nováčika MFK Skalica 3:1 (2:0).

Klub spod Čebraťa ťahá šnúru šiestich duelov bez prehry: za päť víťazstiev a jednu remízu získal v ostatnom poltucte ligových vystúpení až 16 bodov.

Milo Lan je na neudranie. Dnes dvoma glmi a asistenciou prispel k vazstvu Ruomberka nad Skalicou. Liptci sa tak...

Posted by Fortuna liga on 12. marec 2016

Výbornú hernú i streleckú formu má 28-ročný útočník Miloš Lačný, ktorý proti "Záhorákom" strelil dva góly a v jeho prípade platí na jar naďalej skutočnosť, že v každom stretnutí skóroval.

V štyroch dueloch strelil rodák z Levoče dovedna päť gólov.

Ten úvodný proti Skalici dal Lukáš Lupták, ktorému asistoval práve Lačný. Hostia stihli už iba skorigovať nepriaznivý stav - v 75. min stanovil výsledok Lukáš Hlavatovič.

Posledná v tabuľke Fortuna ligy Skalica má po sobotňajšej prehre iba 13 bodov, čo je o štyri menej ako predposledná Podbrezová: "železiari" majú navyše zápas k dobru.

3_mf98136_r1557_res.jpg

Tréner Žiliny Adrián Guľa je pod obrovským tlakom. FOTO - SITA

Futbalisti Žiliny pokračujú v katastrofálnych výkonoch, v sobotňajšom zápase 23. kola najvyššej slovenskej súťaže si pripísali na konto piatu prehru po sebe - tentoraz na ihrisku o záchranu bojujúcej Podbrezovej 0:2.

Úvodný gól dosiahol v samom závere prvého polčasu po rohovom kope Jaroslav Kostelný, poistku pridal po hodine hry z pokutového kopu Pablo Podio.

Žilina naposledy vyhrala ešte v predposlednom jesennom kole 28. novembra doma nad Trnavou (2:0), odvtedy prehrala päťkrát v sérii a medzičasom klesla na siedme miesto v tabuľke.

Favorizovaní futbalisti ŠK Slovan Bratislava hrali nerozhodne 0:0 na pôde Zlatých Moraviec v sobotňajšom stretnutí 23. kola najvyššej slovenskej súťaže.

ViOn ukonil sriu prehier so Slovanom na sle osem. Bratislavania prili o prv jarn body a Trenn tak bude ma zajtra ancu zvi svoj nskok na ele tabuky.

Posted by Fortuna liga on 12. marec 2016

"Belasí" síce predĺžili šnúru bez prehry už na pätnásť zápasov (naposledy podľahli pred šiestimi mesiacmi 12. septembra 2015 v Žiline domácemu MŠK 0:3, pozn.) a znížili odstup na lídra tabuľky AS Trenčín na rozdiel troch bodov, úradujúci majster však má nedeľňajší popoludňajší duel v Michalovciach k dobru.

Futbalisti Myjavy v sobotňajšom dueli "Spartakov" zvíťazili v rámci 23. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Trnavou tesne 1:0.

Po bezgólovom prvom polčase rozhodla o osude stretnutia 59. minúta: trnavský brankár Ľuboš Kamenár sa zrazil s vlastným stopérom Martinom Tóthom, čo využil domáci stredopoliar Tomáš Marček a pohodlne skóroval do prázdnej bránky.

dsc_0709_r294_res.jpg

Súboj Spartakov vyhrala Myjava. FOTO - SITA

Za "andelov" mal na kopačke vyrovnanie kapitán Martin Mikovič, ale v 72. min neprekabátil Matúša Hrušku.

Myjava si prvým jarným víťazstvom upevnila súčasnú 3. priečku v tabuľke Fortuna ligy, naopak Trnava po prvej prehre v jarnej časti sezóny 2015/2016 klesla v klasifikácii na 7. miesto.

Futbal - Fortuna liga 2015/2016 - 23. kolo - sobota:

MFK Ružomberok - MFK Skalica 3:1 (2:0)

Góly: 26. a 70. Lačný, 2. L. Lupták - 75. Hlavatovič, bez kariet, rozhodovali: Sedlák - Vorel, Hrmo, 1574 divákov

Zostavy:

Ružomberok: Tofiloski - P. Maslo, J. Maslo, D. Kružliak, L. Lupták - M. Nagy, Ďubek - Zošák, Faško (68. A. Lovás), A. Kučera (54. Jakubko) - Lačný (80. Gerát)

Skalica: Krnáč - Hlavatovič, Dobrotka, Pavol Majerník, Vrablec - P. Mazan (81. Švrček), Marek Hlinka, Vaško (67. Štrombach), Záhumenský (46. Ulrich) - A. Čermák - Masaryk

ŽP Šport Podbrezová - MŠK Žilina 2:0 (1:0)

Góly: 45.+ Kostelný, 60. Podio (z pok. kopu), ŽK: 90. P. Vajda - 45.+ Mazáň, 60. Hlohovský, 63. Vavro, rozhodovali: Kráľovič - Bednár, Roszbeck, 1525 divákov

Zostavy:

Podbrezová: M. Kuciak - M. Turňa, Krivák, Kostelný, L. Djordjevič - P. Vajda, M. Kochan (62. Ježdík) - Peševski (71. Migaľa), Podio, P. Šafranko - Rendla (86. Sabler)

Žilina: Volešák - Špalek (79. Hancko), Vavro, Králik, Mazáň - Škvarka - Hlohovský, Bénes (35. Vallo), Haskič (41. Michlík), Letič - Puček

Hlasy:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Domáci boli efektívnejší. Z troch situácií vyťažili dva góly. My sme vplyvom zlého terénu už v prvom polčase prišli o dvoch hráčov, navyše tretí Špalek dohral so sebazaprením. Po odchode prvých dvoch sme potrebovali trochu času pokým sa skonsolidujeme. To sa nepodarilo, pretože sme inkasovali gól zo štandardky do šatne. V druhom polčase sme mali more šancí, snaha o zvrátenie zápasu bola evidentná, žiaľ nepodarilo sa nám streliť gól a preto sme prehrali."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Úvod zápasu patril hosťom, ktorí boli aktívnejší. Až po dvadsiatich minútach sa duel začal otáčať a začali sme byť dominantnejší. Nedokázali sme premeniť vyložené šance Šafrankom, ale z hľadiska psychiky prišiel dôležitý gól do šatne, ktorý nás upokojil. Myslel som si, že druhý gól nám prinesie ešte väčší pokoj na kopačky, čo sa však nestalo. Hostia prevzali iniciatívu, zlepšili pohyb i dravosť. Športovo treba priznať, že sme mali v závere šťastie a neinkasovali sme. Víťazstvo hráči ´ukopali, ubojovali´ a získali tak dôležité tri body."

Jaroslav Kostelný, kapitán Podbrezovej, autor rozhodujúceho gólu: "Získali sme cenné tri body, za ktorými sme išli od začiatku a poctivo, čo sa napokon aj vyplatilo. Iba prvých dvadsať minút nás súper zatlačili, potom sme dominovali na ihrisku my. Teší má, že som dal konečne gól a pomohol mužstvu. Radosť v šatni bola veľká, ale ešte nie je koniec súťaže, musíme bojovať naďalej."

ViOn Zlaté Moravce - Slovan Bratislava 0:0

Rozhodoval: Hrčka, ŽK: de Souza, Tipurič, Školník - Scott, Saláta, 2286 divákov.

Zostavy:

Zlaté Moravce: Kováč - Majkič, De Souza, Tipurič, Kupec - Karlík - Slančík (72. Rejdovian), Školnik (90.+3 Kuzma), Tawamba, Gešnábel (82. Krznarič) - Cebara

Slovan Bratislava: Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný (46. Kubík) - Priskin, Simovič (60. de Kamps), Scott, Milinkovič - Zreľák, Vittek

Hlasy:

Libor Fašiang, tréner ViOnu: "Dnes sme videli zaujímavý bojovný zápas. Góly nepadali, preto 0:0. Dokázali sme pokryť kľúčových hráčov súpera. Z môjho pohľadu je dnešná remíza spravodlivá."

Nikodemos Papavasiliou, tréner Slovana: "Dnešný výsledok je pre mňa sklamaním. Nezvládli sme tvorbu hry. Toto je pre nás zlý výsledok, ale musíme ísť ďalej. Gratulujem obrane domácich, že dokázala udržať čisté konto."

Spartak Myjava - FC Spartak Trnava 1:0 (0:0)

Gól: 59. Marček, ŽK: 85. Ľ. Kolár, 90.+ Matúš Hruška - 16. Horník, 43. També, 63. Baéz, rozhodovali: Valášek - Mókoš, Špivák

Zostavy:

Myjava: Matúš Hruška - Beňo, Banovič, Ostojič, Machovec - T. Kóňa, Marček - E. Daniel (78. Škutka), Š. Pekár (86. Černáček), Ľ. Kolár - P. Sládek (60. Bílovský)

Trnava: Kamenár - Horník (78. T. Majtán), Greššák, Martin Tóth, Čonka - Baéz (67. Depetris) - Schranz, L. Mihálik, Jež, Mikovič - També

Hlas:

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Bol to derby zápas, vyrovnaný a ťažký. V takýchto dueloch rozhoduje to, kto urobí menej chýb. Aj preto sme ho vyhrali. Som spokojný s tromi bodmi, ktoré sme získali." Ivan Hucko, tréner Trnavy: "Po tomto zápase musím vysloviť sklamanie. Nezaslúžili sme si tento zápas prehrať, remíza by bola výstižnejšia. Urobili sme chybu, prehrali sme takým polo - vlastným gólom. Zo zápasu som sklamaný."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Súboj Spartakov vyhrala Myjava. Žilina prehrala už piatykrát v sérii