Striebro Ferdinanda na turnaji Danas Pozniakas Cup vo Vilniuse

SITA|15. mar 2009 o 19:59

Slovenský reprezentant v boxe Ľuboš Ferdinand obsadil na medzinárodnom turnaji juniorov "Danas Pozniakas Cup" v litovskom Vilniuse striebornú medailu.

VILNIUS. Slovenský reprezentant v boxe Ľuboš Ferdinand obsadil na medzinárodnom turnaji juniorov "Danas Pozniakas Cup" v litovskom Vilniuse (12. - 15. 3. 2009), na ktorom sa zúčastnilo spolu 90 pästiarov z 18 krajín, v kategórii do 54 kg veľmi dobré 2. miesto. Talentovaný boxer z Tomášikova zdolal najskôr vo štvrťfinále Aigarsa Golubovsa z Lotyšska tesne 5:4 na body a v semifinále si hladko poradil s domácim Aurimasom Kemelevičiusom 17:1. Ferdinand neuspel až v nedeľňajšom finále, v ktorom podľahol Ukrajincovi Olegovi Prudkému r.s.c. v 1. kole. Pre ostatných štyroch nominovaných mladých Slovákov, ktorí sa pod vedením trénera Mariána Smoláka predstavili na tomto tradičnom podujatí, sa účinkovanie vo Vilniuse skončilo už po ich úvodných vystúpeniach v ringu. Vlani si vybojovali pästiari SR na turnaji v Litve tiež jedno "pódium", keď Ladislava Takácsa z BC Galanta klasifikovali v kategórii do 64 kg na 3. priečke.

Súhrn výsledkov slovenských boxerov na medzinárodnom turnaji juniorov "Danas Pozniakas Cup" v litovskom Vilniuse (12. - 15. 3. 2009):

štvrťfinále:

kategória do 51 kg: Peter Šenky (SR) - Ovidius Jelkinas (Litva) 7:12 na body

do 54 kg: Ľuboš Ferdinand (SR) - Aigars Golubovs (Lotyš.) 5:4

do 57 kg: Ján Deling (SR) - Edgaras Skurdelis (Litva) 2:23

do 64 kg: Jozef Poľak (SR) - Frid Evans (Wales) 4:8

do 75 kg: Marián Sisák (SR) - Tyron Zeuge (Nem.) 3:11

semifinále:

do 54 kg: Ľuboš Ferdinand (SR) - Aurimas Kemelevičius (Litva) 17:1

finále:

do 54 kg: Ľuboš Ferdinand (SR) - Oleg Prudkyj (Ukr.) - Ferdinand prehral r.s.c. v 1. kole a v celkovom poradí obsadil 2. miesto

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Striebro Ferdinanda na turnaji Danas Pozniakas Cup vo Vilniuse