Stolnotenisový turnaj O cenu Popradu už pozná víťazov

Najlepší v dvojhrách, zľava Kandráč, Gašparovič a Harabin.
Najlepší v dvojhrách, zľava Kandráč, Gašparovič a Harabin. (Autor: Marián Dic)
Marián Dic|19. jan 2018 o 00:00

Na populárnom podujatí sa zúčastnilo vyše 50 hráčov.

POPRAD. V prvú novoročnú nedeľu sa v telocvični ZŠ s MŠ Poprad-Matejovce uskutočnil v poradí už 19. ročník stolnotenisového turnaja.

O cenu mesta Poprad, ktorého hlavným organizátorom bol tak ako po minulé roky ŠK Veterán Poprad, na čele s predsedom klubu Alexandrom Comissom starším a tajomníkom Tomášom Vallušom.

Na populárnom športovom podujatí sa zúčastnilo vyše 50 herne vyspelých hráčov nielen z podtatranského a spišského regiónu, ale aj východoslovenského kraja a iných kútov Slovenska.

Stolnotenisové podujatie, ktoré postupne nadobudlo väčšiu športovú úroveň a popularitu si obľúbilo množstvo fanúšikov a stále nových najmä vekovo mladších hráčov, pre ktorých je práve tento turnaj veľmi vyhľadávaným.

Ich herná kvalita, ktorú dokážu počas svojej hráčskej činnosti v rôznych popredných kluboch výrazným spôsobom preukázať aj na tejto stolnotenisovej akcii, vďaka ktorej sa dokážu vo vlastnej kariére posunúť vyššie.

Všetci súťažiaci sa postarali o zaujímavé stretnutia, v ktorých sa o postupujúcom víťazovi muselo tvrdo bojovať až do poslednej loptičky.

Vari najväčšie drámy prevládali až v rozhodujúcich vyraďovacích zápasoch, kde rozhodovali nielen vysoké herné nadanie, ale psychické zvládnutie týchto najdôležitejších meraní síl.

Po príťažlivých dvojhrách sa zo zaslúženého prvenstva mohol potešiť talentovaný Dávid Gašparovič z Javorinky Levoča (jeho pôvodný klub je TJ Lokomotíva Košice a na Spiši je iba na hosťovaní) pred Matejom Harabinom z 1. PDC Fortuna Kežmarok po hladkej výhre 3:0.

V súboji o 3. miesto si navzájom mohli porovnať svoje kvality Ladislav Kandráč z STO Letanovce proti Róbertovi Funketovi z domáceho ŠK Veterán Poprad, ktorý naňho ale nestačil a nakoniec mu podľahol 1:3.

Po ešte napínavejších štvorhrách, v ktorých museli všetci aktéri svojich stolnotenisových klubov siahnuť až na samé dno fyzických a psychických síl sa Matej Harabin s Kamilom Kovalčíkom z 1. PDC Fortuna Kežmarok po vydretom víťazstve nad Milanom Martinom s Dávidom Gašparovič 3:2 tešili zo vzácneho prvenstva.

V boji o tretie miesto si to rozdali Damian Strišovský (TJ STO Slovenská Ves) s Františkom Bohunčákom (OŠK Spišský Štvrtok) proti domácej dvojici Peter Pitoňák s Miroslavom Šifrom (ŠK Veterán Poprad) po veľmi šťastnom päťsetovom triumfe 3:2.

Alexander Comisso starší, predseda ŠK Veterán Poprad, zhodnotil turnaj nasledovne: „Som veľmi šťastný, že tento turnaj je impulzom na nastávajúci 20. ročník. V súčasnosti sa už nemusíme spoliehať na starších hráčov, ale na turnaje prichádzajú aj vekovo mladší harcovníci. Taktiež ma teší, že toto podujatie si od svojich počiatkov dokázalo vybudovať potrebný cveng na stolnotenisovej scéne pod Tatrami. Potvrdzuje sa aj skutočnosť, že hlavný prím na turnaji preukazujú predovšetkým hráči družstiev, v ktorých sa zodpovedne pracuje s mládežou. Som rád, že medzi tieto oddiely patrí aj náš ŠK Veterán Poprad, ktorého hráči sa v posledných dvoch rokoch preukazujú svojím herným umením a množstvom predností, čo ich posúva v kariére nahor. Pozitívnym faktom popritom určite je, že z roka na rok sa účasť súťažiacich hráčov čoraz viac omladzuje a samozrejme to má pre nás veľký zmysel. Bonusom je, že ide aj o bodovací turnaj, ktorého dosiahnuté výsledky a získané body majú rozhodujúci vplyv nielen na tomto turnaji, ale zaraďujú sa aj do celkových výsledkov a bodov jednotlivých hráčov v podtatranskom stolnotenisovom zväze. Pevne verím, že nasledujúci 20. ročník bude pre nás aj veľkým jubileom a potešilo by ma, ak by sa nám ho podarilo otvoriť okrem východoslovenského kraja aj pre ostatné kraje a omnoho viac zvýrazniť jeho meno na slovenskom stolnotenisovom javisku.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stolnotenisový turnaj O cenu Popradu už pozná víťazov