Fair play gesto v šiestej slovenskej lige. Tlieskame mu, znelo zo strany súpera

(Autor: ilustračné - FK Prakovce)
Ivan Mriška|1. jún 2021 o 12:26

Priznal sa, že nebol faulovaný.

SMIŽANY, PRAKOVCE. Mal to byť obyčajný dedinský zápas. Súboj na Dolnom Spiši medi Smižanmi a Prakovcami sa však zmenil na výnimočný.

Pre fair play gesto, ktoré predviedol domáci futbalista Štefan Markulík.

Súperi: Klobúk dole

Ten sa aj za vyrovnaného stavu 3:3 tesne pred koncom priznal, že nebol faulovaný a odmietol kopať pokutový kop.

Rozhodca jeho gesto prijal a jedenástku okamžite odvolal.

„Tlieskame mu a tlieskal mu aj celý štadión. Klobúk dole, niečo také sa nevidí,“ nešetril slovami chváli vedúci FK Prakovce Michal Oravec.

Súperi mu podali ruku a po stretnutí sa viac ako o výsledku hovorilo o športovom počine tridsaťročného futbalistu, ktorý v minulosti hrával ligové súťaže za Spišskú Novú Ves či Poprad.

Vpravo Štefan Markulík.
Vpravo Štefan Markulík. (Autor: archív - ŠM)

„Zažil som, že sa niekto priznal pri rohu alebo vhadzovaní. Ale pri jedenástke a ešte za takto vyrovnaného stavu, to veru nie.

Za náš klub mu verejne ďakujeme a keď príde na zápas k nám, čaká ho fľaštička,“ prisľúbil Oravec.

Hrá sa pre zábavu

Prakovce v závere strelili štvrtý gól a zvíťazili 4:3, čím si upevnili siedme miesto tabuľky. Smižany sú s tromi bodmi posledné, no nakoľko sa reorganizácia odkladá a jedno mužstvo sa zo súťaže odhlásilo, záchrana by im nemala ujsť.

„Je to šport a hráme v prvom rade pre zábavu. Páčilo sa mi, že aj vlastní spoluhráči a tréner ho v správnom počine podporili. Bol som milo prekvapený. Dlho sa nehralo a futbal sa hrá práve pre takéto momenty,“ povedal.

Markulík: Prišlo mi to prirodzené

Štefan Markulík pôsobí aj ako tréner žiakov a preto chce ísť svojim zverencom príkladom.

„S obrancom súpera sme sa zrazili vzájomne, preto sa o faul nejednalo. Rozhodca to z iného uhlu asi nevidel, no ja som považoval za spravodlivé priznať sa.

Futbal na tejto úrovni by mal byť fair play. Nie silou mocou za každú cenu vyhrať, ale k istým veciam sa musíme postaviť chlapsky,“ prezradil Štefan Markulík, ktorý ďakovanie od súpera nečakal.

Ako tréner so žiakmi.
Ako tréner so žiakmi. (Autor: archív - ŠM)

„Amatérsky futbal je o partii a kamarátstve, preto mi príde v takýchto momentoch prirodzené priznať sa. Áno, každý chce vyhrať a my sme si to cez víkend pokazili. V živote sa však všetko človeku vráti. A možno to príde už tento víkend,“ uzavrel futbalista, ktorý v minulosti hrával vo Švajčiarsku.

Markulík istý čas trénoval Spišskú Novú Ves, no po novom bude asistentom pri áčku Podbrezovej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fair play gesto v šiestej slovenskej lige. Tlieskame mu, znelo zo strany súpera