Starší i mladší dorastenci Tatrana začali sezónu

Stanislav Varga. Bývalý slovenský reprezentant.
Stanislav Varga. Bývalý slovenský reprezentant. (Autor: Marián Dic)
Miroslava Baranová|23. aug 2017 o 00:00

Devätnástka remizovala, prešovskí futbalisti z U17 a U16 v prvom kole vyhrali.

PREŠOV. Minulý týždeň sa začali boje o majstrovské body v dorasteneckých súťažiach.

Do novej sezóny vstúpili aj mládežníci 1. FC Tatran Prešov.

Starší dorast U19

Úvodné majstrovské stretnutie v najvyššej dorasteneckej súťaži absolvovali chlapci z prešovskej U19 uplynulý štvrtok. Doma remizovali s Bardejovom 0:0.

„Výsledok bol pre nás dobrý, sklamaný som z herného prejavu. V generálke na ligu, v ktorej sme vyhrali nad maďarským Diósgyörom 4:0, chlapci ukázali fantastickú tvár, jasne dominovali a hrali pekný futbal. Je to mládež a treba si zvykať, že raz sme hore a raz dole. Na zápas prišlo do hľadiska veľa ľudí a chlapcom to zväzovalo nohy. Výkon nebol dobrý, ale v mládeži sa to stáva. Zápas sme si už rozobrali, verím, že najbližšie nadviažeme na úspešnú prípravu a ľudia sa budú na nás chodiť pozerať s radosťou,“ zhodnotil tréner Tatrana U19 Marek Petruš.

Do tímu starších dorastencov pribudli v lete futbalisti z kategórie U17. Hráči Grešák, Špyrka, Kraľovič a brankár Slančík sú zaradení aj do kádra A tímu.

„Všetky ich štarty v U19 budem konzultovať s trénerom Áčka a s vedením akadémie. Je potešením, že o chlapcov je záujem v prvom mužstve. Všetci štyria majú svoju kvalitu a presahujú dorasteneckú súťaž. Ich odchodom plátame diery, priestor majú futbalisti z nižšej vekovej kategórie narodení v roku 2000. Mužstvo stále budujeme, verím, že bude silné.“

V minulej sezóne dosiahli starší dorastenci medailovú pozíciu, v prvej dorasteneckej lige obsadili tretie miesto. Aký cieľ majú v aktuálnom ročníku?

„Je začiatok sezóny, neviem ešte odhadnúť konkrétne pozície. Ak nebudeme mať k dispozícii hráčov, ktorí nastupujú aj v A tíme, môžeme sa pohybovať v strede tabuľky, s nimi by sme mohli bojovať o medailové priečky,“ dodal M. Petruš.

Mladší dorast U17

Do novej sezóny vkročili úspešne hráči z kategórie U17.

Pod vedením trénera Stanislava Vargu vyhrali v prvom tohtosezónnom majstrovskom stretnutí na pôde Bardejova 1:0.

„Boli sme kombinačne lepší a vyhrali sme zaslúžene. Súper nás preveril a hrozil zo štandardiek.

V závere sme mohli výsledok poistiť. S výkonom a výsledkom som spokojný, ale je ešte čo zlepšovať,“ povedal kormidelník prešovského tímu, ktorého zverenci absolvovali letnú prípravu v domácich podmienkach.

„Trénovali sme každý deň a mali sme aj dvojfázové tréningy. Niekoľko chlapcov z tímu po minulej sezóne odišlo do U19. Pre hráčov, ktorí do tímu pribudli, je trénovať so mnou niečo nové a nie je to žiadna sranda. Všetci k tomu pristúpili tak, ako by sa malo, som rád, že napredujú,“ hovoril tréner Stanislav Varga.

Ciele jeho tímu sú jasné: „Nechceme zažívať stavy, aké tu boli posledné tri roky a bojovať o záchranu. Chceme vyhrávať zápasy a hrať dobrý futbal. Káder by sme potrebovali posilniť, aj keď tu mám talentovaných chlapcov, ktorí sú reprezentantmi. Príležitosť dostanú, no na tréningu musia ukázať, že si ju zaslúžia,“ dodal bývalý kapitán slovenskej reprezentácie S. Varga.

Prvý zápas v sezóne 2017/18 majú za sebou aj hráči z prešovskej U16, ktorí v sobotu zvíťazili v Bardejove 5:0.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č. 33/2017. V predaji od utorka 22. augusta do utorka 29. augusta.

Pridajte sa do skupiny Šport Šariš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Starší i mladší dorastenci Tatrana začali sezónu