Ďalšia medaila pre Slovensko. Špotáková získala v trape bronz

Slovenská reprezentantka v trape Jana Špotáková.
Slovenská reprezentantka v trape Jana Špotáková. (Autor: TASR)
TASR|30. jún 2023 o 16:40

Olympijskú miestenku si nevybojovala.

VROCLAV. Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Jana Špotáková získala na III. európskych hrách v Poľsku bronzovú medailu v trape.

Vo finálovom súboji zaznamenala nástrel 17 bodov a vybojovala pre Slovensko siedmu medailu na podujatí. Zlato si vystrieľala Talianka Jessica Rossiová, striebornú priečku obsadila Fínka Satu Mäkeläová-Nummelaová.

Špotáková postúpila zo semifinálovej štvorice z prvej priečky s nástrelom 22 bodov, čo bol spolu s Taliankou Rossiovou najlepší výsledok semifinále.

Vo finále na strelnici vo Vroclave začala najlepšie zo štvorice súťažiacich práve Slovenka, keď trafila 9 z prvých 10 striel. Mohla atakovať boj o zlato, no v tretej sérii zaváhala, mierila presne iba raz a na stupni víťazov bola tretia.

Bez cenného kovu zostala Noora Elina Antikainenová z Fínska. Špotáková strieľala vo finále aj o olympijskú miestenku do Paríža, ktorú získala Rossiová.

Druhá slovenská trapistka Emma Kortišová nepostúpila do semifinále, keď obsadila v kvalifikácii 26. pozíciu.

Trap mužov nemal v semifinále slovenských zástupcov. Adrián Drobný obsadil v kvalifikácii 15. miesto, jeho krajan Erik Varga skončil dvadsiaty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Ďalšia medaila pre Slovensko. Špotáková získala v trape bronz