Hudáček Nemcom neprekáža. Budúcnosť Polievku? Dostal len deň voľna, tvrdí tréner (Sportnet podcast)

Róbert Polievka.
Róbert Polievka. (Autor: TASR)
Sportnet|9. jan 2024 o 09:05

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 9. január, a v tento deň pred 124 rokmi bol založený futbalový klub Lazio Rím.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Polievka? Dostal deň voľna, tvrdí tréner

Slovenské futbalové kluby začali so zimnou prípravou. Žilinčania sú po jesennej časti na druhej priečke v tabuľke. Tréner Jaroslav Hynek mal k dispozícii 24 hráčov, ktorí absolvujú prípravu výlučne v domácich podmienkach. Jeho reakciu nájdete v podcaste.

Šošonov čaká päť prípravných zápasov, všetky odohrajú doma. Začnú 17. januára zápasom s Považskou Bystricou a končia duelom 2. februára s Brnom. Z mužstva odišli Adam Kopas a Matúš Rusnák, novou tvárou je Samuel Ďatko z Podbrezovej.

Čo sa týka cieľov Banskej Bystrice, tým hlavným je podľa kouča Mária Auxta prvá šestka. Otázne stále je, ako to dopadne s Róbertom Polievkom. Jeho reakciu nájdete v podcaste.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sú spolu so Zlatými Moravcami jedným z dvoch klubov, ktoré nedokázali v jesennej časti zvíťaziť ani v jednom z 18 ligových zápasov. Trénerovi Petrovi Struhárovi sa na prvom tréningu hlásilo 25 hráčov z jesenného kádra a navrátilcov z hosťovaní. Jeho zverenec Igor Žofčák je napríklad namotivovaný strieľať góly aj v štyridsiatke

Viac k téme:

Hudáček si našiel nový klub

Hokejové Kladno zažilo turbulentné dva dni, počas ktorých podpísalo a následne rozviazalo zmluvu s brankárom Júliusom Hudáčkom.

Niekdajší slovenský reprezentant sa stal tŕňom v oku časti fanúšikov Kladna pre jeho nedávne pôsobenie v Kontinentálnej hokejovej lige aj po rozpútaní ruskej vojenskej agresie na Ukrajine.

Napokon predposledný tím českej extraligy pod tlakom možného bojkotu fanúšikov aj nesúhlasom časti verejnej mienky ukončil s 35-ročným skúseným brankárom zmluvu skôr, než stihol odchytať čo len jeden zápas.

O dva dni neskôr sa k celej veci vyjadril aj spolumajiteľ Rytierov a česká hokejová legenda Jaromír Jágr. Aj keď jeho vyjadrenie vyznelo nanajvýš nekonkrétne: "Oficiálne vyjadrenie sme vydali a myslím si, že nie je potrebné na tom niečo meniť alebo zväčšovať či zmenšovať. Vysvetlili sme to dostatočne pre všetkých," uviedol Jágr do kamier televízie ČT Sport.

Osobný názor na celú kauzu však slávna "šesťdesiatosmička" zrejme vyslovila aj prostredníctvom svojho instagramového konta. "Nesúďte, aby ste neboli súdení," napísal Jágr v čase pravoslávnych Vianoc.

Hudáček si ale v expresnom čase našiel nový klub. Dohodol sa na zmluve do konca sezóny s nemeckým klubom Frankfurt Löwen, ktorý pôsobí v najvyššej súťaži DEL. Frankfurtu sa v súčasnosti nedarí, klub prehral 13 zo 14 duelov a v tabuľke mu patrí 12. priečka spomedzi 14 účastníkov.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Hudáček Nemcom neprekáža. Budúcnosť Polievku? Dostal len deň voľna, tvrdí tréner (Sportnet podcast)