Slovenskí hokejisti vstúpili do olympijskej kvalifikácie víťazne (Sportnet podcast)

Zľava brankár David Kickert, Benjamin Baumgartner a Adam Sýkora v zápase Slovensko - Rakúsko v skupine D v kvalifikácii na ZOH 2026.
Zľava brankár David Kickert, Benjamin Baumgartner a Adam Sýkora v zápase Slovensko - Rakúsko v skupine D v kvalifikácii na ZOH 2026. (Autor: TASR)
Sportnet|30. aug 2024 o 08:10

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 30. augusta a dnes oslavuje svoje 52. narodeniny bývalý český futbalista Pavel Nedvěd, ktorý hrával na pozícií záložníka. Je dvojnásobný medailista z majstrovstiev Európy. Víťaz Pohára víťazov, pohárov UEFA a Superpoháru UEFA. Taktiež je víťaz Zlatej lopty, štyrikrát víťaz Futbalista roka ČR a športovec roka ČR 2003.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slováci začali kvalifikáciu víťazne

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom prvom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026. Súpera z Rakúska zdolali 2:1. Presnými zásahmi v drese Slovenska sa presadili Martin Gernát a Miloš Kelemen.

Vo svojom druhom stretnutí nastúpia v piatok o 18.00 proti Maďarsku a turnaj uzavrú v nedeľu tiež o 18.00 proti Kazachstanu.

Na ZOH 2026 do Milána postúpi iba víťaz každej z troch finálových kvalifikačných skupín. Okrem bratislavskej D-skupiny sa rovnaký turnaj hrá aj v Rige kde proti sebe súperia výbery (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a taktiež Aalborgu výbery (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko).

Viac k téme:

Ružomberok si nezahrá Konferenčnú ligu

Futbalisti MFK Ružomberok nepostúpili do hlavnej fázy Európskej konferenčnej ligy. V play off nestačili na arménsky FC Noah, ktorému najskôr podľahli 0:3 na jeho pôde a vo štvrtkovej domácej odvete im nestačilo ani víťazstvo 3:1.

Hostia odvrátili predĺženie gólom Aiasa v 88. minúte, hoci v tom čase hrali bez vylúčeného hráča. Gólovo sa drese Ružomberku presadili Oliver Luterán, Jan Hladik a Martin Boďa.

Viac k téme:

Slovan vyzve Man City či AC Miláno

Futbalisti Slovana Bratislava spoznali súperov v hlavnej fáze Ligy majstrov ročníka 2024/2025.

Doma sa Slovan stretne s Manchestrom City, AC Miláno, Dinamo Záhreb, VfB Stuttgart a vonku ho čakajú Bayern Mníchov, Atletico Madrid, Celtic Glasgow a FC Girona.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Monte Carle. Prvý zápas odohrajú "belasí" 17., 18. alebo 19. septembra. Liga majstrov sa v tomto ročníku hrá v novom formáte.

Najdôležitejšou zmenou je, že do základnej časti sa dostalo namiesto 32 až 36 tímov. V jednom ročníku sa doteraz hralo 125 zápasov, po novom ich bude 189.

Viac k téme:

Calzona nominoval na Ligu národov

V nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Francesca Calzonu na úvodné dva zápasy novej edície Ligy národov figuruje premiérovo dvojica hráčov pôsobiaca v najvyššej poľskej súťaži Samuel Kozlovský - Peter Pokorný.

Do národného tímu sa po čase vracia Ľubomír Šatka. Slováci nastúpia najskôr vo štvrtok 5. septembra o 20.45 SELČ v Tallinne proti Estónsku, v nedeľu 8. septembra o 18.00 h v Košiciach hostia Azerbajdžan.

Ďalším účastníkom 1. skupiny C-divízie LN je Švédsko. Pre Slovákov pôjde o prvé zápasy po ME 2024, na ktorých postúpili zo základnej skupiny a v osemfinále takmer senzačne vyradili neskorších finalistov Angličanov.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slovenskí hokejisti vstúpili do olympijskej kvalifikácie víťazne (Sportnet podcast)