Vlhová po výhre v Courcheveli: Nadobudla som stratený pocit, tím pracuje na 150 percent (Sportnet podcast)

Petra Vlhova sa teší z víťazstva v Courcheveli.
Petra Vlhova sa teší z víťazstva v Courcheveli. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. dec 2023 o 07:15

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.


Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 22. december, a v tento deň pred dvadsiatimi rokmi získal český futbalista Pavel Nedvěd ocenenie Zlatá lopta.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Vlhová triumfovala v Courcheveli

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zvíťazila vo štvrtkovom slalome Svetového pohára vo francúzskom stredisku Courchevel.

V prvom kole, ktoré postavil kouč Slovenky Mauro Pini, bola rýchlejšia iba Američanka Mikaela Shiffrinová, na ktorú stratila 17 stotín sekundy.

V druhom kole však bola suverénna, Shiffrinovú odsúdila k zisku druhého miesta s celkovou stratou 24 stotín sekundy. Pódium doplnila Rakúšanka Katharina Truppeová s priepastným mankom 2,06 sekundy.

Petra Vlhová ale v rozhovore pri mikrofóne JOJ Športu neskrývala radosť. Reakciu nájdete v podcaste.

Viac k téme:

Ožije futbalová Superliga?

Futbalová Superliga. Názov, ktorý niektorých futbalových fanúšikov straší dodnes. Založenie futbalovej Superligy bolo ako blesk z jasného neba oznámené pred dvoma rokmi, pričom v nej malo pôsobiť 12 európskych veľkoklubov.

Po obrovskej vlne kritiky však tento projekt nevydržal ani 48 hodín. Nuž, pre hejterov Superligy nemáme dobré správy. Súdny dvor Európskej únie totižto rozhodol, že Európska futbalová únia (UEFA) a Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) blokovaním plánovaného projektu Európskej Superligy konali v rozpore s európskym právom.

Podľa sudcov však tento verdikt nutne neznamená, že Superliga musí byť schválená. Súdny dvor uviedol, že UEFA a FIFA zneužili svoje dominantné postavenie tým, že hrozili klubom a hráčom sankciami za vstup do nimi neschválených súťaží.

Prezident UEFA Aleksander Čeferin ale vyhlásil, že únia sa nepokúšala kluby zastaviť. Dodal, že si môžu vytvoriť, čo len chcú. Dúfa, že ich úžasnú súťaž s dvoma klubmi odštartujú čo najskôr. Nuž, slovnú prestrelku vyhral jednoznačne Čeferin.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Petra Vlhová»Vlhová po výhre v Courcheveli: Nadobudla som stratený pocit, tím pracuje na 150 percent (Sportnet podcast)