Nestáva sa často, aby Vlhová otočila výsledok v súboji so Shiffrinovou, reagovala bývalá slalomárka

Petra Vlhová sa teší z víťazstva.
Fotogaléria (14)
Petra Vlhová sa teší z víťazstva. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|21. dec 2023 o 23:15

Predviedla najrýchlejšiu jazdu v druhom kole.

COURCHEVEL. Nočný slalom jej svedčí. Po januárových pretekoch vo Flachau vyhrala Petra Vlhová aj v Courcheveli. 

Vo francúzskom stredisku sa tešila prvýkrát v kariére a pred vianočnými sviatkami si pripísala tridsiate víťazstvo v kariére. Na druhom mieste skončila Mikaela Shiffrinová.

„Veľmi sa teším z tohto víťazstva, pretože sa cítim veľmi dobre, lyžujem skvelo. Ide o to, kto urobí menej chýb a kto dá jazdu lepšie. Je to náročné súperiť s Mikaelou, ale posúvame sa navzájom. Máme za sebou skvelý týždeň a celý môj tím pracoval na 150 percent, všetko sme dali do techniky a lyžovania, aby som znovu nadobudla pocit, ktorý som mala v Levi. 

Som šťastná, že sa práca vyplatila a že sme dokázali opäť byť na najvyššom stupienku," uviedla Vlhová pre televíziu JOJ Šport bezprostredne po druhej výhre v sezóne.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 2. kole slalomu v Courcheveli 2023

Šťastný žreb

Prvé kolo slalomu staval tréner slovenskej reprezentantky Mauro Pini. 

„Takéto stavby trate Svetový pohár potrebuje. Je to oveľa zaujímavejšie,“ reagovala bývalá česká lyžiarka Šárka Strachová. 

Po štarte čakala lyžiarky náročná kombinácia dvoch brán a nasledovala prejazdná brána na ľavú nohu. Pretekárky nemali vôbec čas si vydýchnuť, pretože ich čakalo veľa zmien rytmu. Prehliadka trate bola preto veľmi dôležitá. 

„Môj tréner vždy postaví na trati niečo zaujímavé, kde môžem získať nejakú výhodu. Pre mňa je to normálne rozostavanie slalomárskej trate. V niektorých častiach musíte viac rozmýšľať. 

Podmienky sú ako tak dobré. Mala som šťastie, že mám číslo dva. Myslím, že postupne to bude náročnejšie,“ povedala pred pretekmi Vlhová pre FIS. 

Vlastná liga

Ako prvá na trať vyštartovala Mikaela Shiffrinová. Američanka si v cieli poriadne vydýchla. 

„Rukopis Maura Piniho poznáme. Prvé kolo bude náročné, ale nie ako v minulosti v réžii Kosteliča. Niektoré časti sú veľmi rytmické s množstvo kombinácii. Je to výzva, ale Mikaela je dobrá lyžiarka,“ prezradil pre Eurosport jeden z amerických trénerov Rudi Soulard. 

„Cítila som sa veľmi dobre. Bolo obrovskou výhodou štartovať s číslom 1, pretože podmienky boli náročné. Musím povedať, že som to nečakala, pretože včera bol sneh tvrdý, no tým, že teplota je vyššia, tak bola trať rozbitejšia. Aj preto sú také veľké rozdiely, pretekárky, ktoré štartujú neskôr nemôžu na to tlačiť,“ povedala americká lyžiarka pre Eurosport. 

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje na pódiu so svojím tímom po jej víťazstve.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje na pódiu so svojím tímom po jej víťazstve. (Autor: TASR/AP)

Po nej vyštartovala Slovenka, ktorá dokázala udržať tempo a do cieľa prišla s drobnou stratou sedemnásť stotín sekundy.  

„Vrchnú časť šla veľmi tesne s veľkým rizikom. Rozhodila ju šikmo postavená dvojbrána. Veľká chyba v sektore číslo dva, kde stratila na americkú rivalku. Shiffrinová s Vlhovou si šli svoju ligu,“ povedala Strachová. 

„Podložka je pre Petru mäkká a pri jej silovom prejave sa jej lyže zarývajú do snehu. Má však fantastickú techniku,“ poznamenala Eva Kurfürstová, komentátorka Eurosportu.

„Vlhová a Shiffrinová urobili v chybu v tom istom úseku. Akurát Petre trvalo trošku dlhšie, kým sa dala späť do rytmu. Stratu znižovala až do cieľa,“ povedal v štúdiu JOJ Šport Karol Král. 

Fotogaléria z nočného slalomu v Courcheveli (21.12.2023)

Trápenie na trati

Ostatní tréneri asi budú mať na Maura Piniho ťažké srdce, zhodli sa počas prenosu na rakúskej ORF bývalá skvelá slalomárka Nicole Hospová a komentátor Peter Brunner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Nestáva sa často, aby Vlhová otočila výsledok v súboji so Shiffrinovou, reagovala bývalá slalomárka