Keď písal Magoni, skoro mi vypadli oči z jamiek. Čo zažila Vlhová v Aare?

Livio Magoni a Petra Vlhová.
Livio Magoni a Petra Vlhová. (Autor: Jozef Jakubčo)
Juraj Berzedi|10. mar 2022 o 12:20

Malé glóbusy i titul majsterky sveta.

BRATISLAVA, AARE. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová bojuje o veľký glóbus. Na priebežne prvú Mikaelu Shiffrinovú stráca 117 bodov.

Do konca sezóny ostáva šesť pretekov. Najbližšie sú na programe technické disciplíny v Aare. V piatok obrovský slalom (15.00/18.00 h) a v sobotu slalom (10.30/13.45 h).

V neveľkej dedinke, ktorá leží sotva 350 km pod severným polárnym kruhom žije len 1400 obyvateľov. Každoročne však do najznámejšieho švédskeho lyžiarskeho strediska príde až milión návštevníkov.

Zrejme jej najznámejším rodákom je hokejový brankár Henrik Lundqvist.

Rodičia sa pýtajú, prečo nie sú výsledky

Vlhová zažila v Aare viaceré nezabudnuteľné momenty. V decembri 2015 vo švédskom stredisku vyhrala svoje prvé preteky Svetového pohára. Mala dvadsať.

„V Aare mala číslo devätnásť a v prvom kole bola najrýchlejšia. Pred druhou jazdou som jej hovoril, že nemá čo stratiť. Išla naplno a zvíťazila. Zvládla to bravúrne. Ukázala, že je psychicky silná,“ naznačil vo Vlhovej knihe jej vtedajší tréner Ivan Iľanovský.

Bola to sezóna, v ktorej slovenská lyžiarka mala ukázať vzostupnú výkonnosť.

V opačnom prípade bol jej otec pripravený, že už nebude viac vrážať peniaze do jej kariéry. Aj preto, že dva roky Vlhová vo Svetovom pohári nezabodovala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Petra Vlhová»Keď písal Magoni, skoro mi vypadli oči z jamiek. Čo zažila Vlhová v Aare?