Trénerské rošády pokračujú . Na Slovensko sa vracia záchranársky expert (Sportnet podcast)

Na snímke tréner AS Trenčín František Straka.
Na snímke tréner AS Trenčín František Straka. (Autor: TASR)
Sportnet|21. feb 2024 o 07:30

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 21. február, a v tento deň oslavuje svoje 39. narodeniny bývalý slovenský cyklista Peter Velits.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Straka sa vracia na Slovensko

Po Francescovi Calzonovi neutíchajú trénerské zmeny. Slovenský futbalový tréner Peter Struhár skončil na lavičke MFK Zemplín Michalovce.

Vo funkcii hlavného kouča pôsobil od konca septembra, no nedokázal ukončiť nepriaznivú sériu bez víťazstva a mužstvo naďalej figuruje v tabuľke Niké ligy na predposlednom 11. mieste.

Na poste kormidelníka ho podľa RTVS Šport vystrieda 65-ročný Čech František Straka, ktorý naposledy viedol AS Trenčín. Struhár po 7. kole nahradil Mareka Petruša, pod ktorého vedením získali Zemplínčania jediný bod.

Ani počas Struhárovho pôsobenia klub nedokázal vo zvyšku jesennej časti bodovať naplno a získal len päť bodov za remízy. Na začiatku jarnej časti klub zaznamenal dve prehry, ktoré prinútili predposledný tím k ďalšej zmene.

Do Michaloviec prichádza český tréner Straka, ktorý v minulosti na Slovensku viedol ŠK Slovan Bratislava aj MFK Ružomberok. V uplynulom ročníku pomohol k záchrane AS Trenčín v najvyššej súťaži. Trenčania pod jeho vedením získali vo ôsmich zápasoch 14 z 24 možných bodov a zachránili sa medzi elitou.

Nového trénera ohlásil aj nemecký Hamburger SV, ktorého dres oblieka Lászlo Bénes. Chorvátsky futbalista Luka Modrič zasa uvažuje nad trénerskou kariérou.

Viac k téme

Blíži sa basketbalový sviatok

Slovenskí basketbalisti už tento štvrtok (22. 2.) vyzvú na Pasienkoch belgickú reprezentáciu v boji o ME v basketbale 2025.

V neľahkej skupine čaká na slovenských reprezentantov aj Lotyšsko (25. 2.) a v novembri tohto roka dvojzápas so súčasnými majstrami Európy Španielmi.

Trénerský tím na čele s chorvátskym koučom Aramisom Nagličom predstavil začiatkom februára 17-člennú širšiu nomináciu.

Okrem tradičných opôr do nej zaradil sedem mien z najvyššej slovenskej súťaže. Slová trénera Nagliča, ako aj rozohrávača Šimona Krajčoviča nájdete v podcaste.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Trénerské rošády pokračujú . Na Slovensko sa vracia záchranársky expert (Sportnet podcast)