Čo sa stalo s Kanadou? Zlyhanie v tretej tretine bol šok (Sportnet podcast)

Momentka zo zápasu Kanada - Rakúsko na MS v hokeji 2024
Momentka zo zápasu Kanada - Rakúsko na MS v hokeji 2024 (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. máj 2024 o 09:41

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 15. máj a dnes začína už 6. deň Majstrovstiev sveta v hokeji. Vitajte pri počúvaní Sportnet noviniek, ranného športového podcastu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie čo sa počas uplynulého dňa v športovom svete stalo. 

Kolaps Kanady na dosah

„Malé rakúske Nagano,“ povedal v štúdiu ČT Sport bývalý český brankár, Pavel Francouz. Kanadskí hokejisti zdolali vo svojom treťom zápase v pražskej A-skupine na MS v hokeji Rakúsko 7:6 až po predĺžení.

Obhajca titulu dve tretiny jasne dominoval, po 40 minútach viedol 6:1, no v tretej časti šokujúco dovolil outsiderovi streliť päť gólov a senzačne vyrovnať. Favorit napokon vybojoval dvojbodové víťazstvo, rozhodol o ňom v 15. sekunde predĺženia kapitán John Tavares.

Kanaďania sa napriek zaváhaniu dostali s 8 bodmi na čelo tabuľky a najbližšie nastúpia vo štvrtok o 20.20 h proti Nórsku.

Viac k téme:

Slovákov vyzvú Poliaci

Slovenských hokejistov čaká dnes už štvrtý zápas v rámci skupiny B. Slováci tak nastúpia vo večerných hodinách proti výberu Poľska. V tomto zápase sú veľkí favoriti a to aj vďaka výsledku zápasu počas prípravy pred MS, kde zdolali Poľsko 6:1.

Poľskí hokejisti majú ešte jednu nevýhodu a to náročný zápas v nohách. Včera odohrali kľúčový zápas proti Francúzsku, ktorý nezvládli a tak sa výrazne priblížili k zostupu.

Už po prvej dvadsaťminútovke si francúzski zverenci Philippa Bozona vytvorili dvojgólový náskok, neskôr viedli aj 4:0 a hoci Poliaci v druhej časti znížili na 2:4, vyrovnať už nedokázali.

Pre Francúzov ide o cenné body po priamom súboji tímov, ktoré v doterajšom priebehu MS ešte nezvíťazili.

Viac k téme:

Futsalisti Lučenca obhájil ligový titul

V sezóne prehrali iba raz! Futsalisti Lučenca obhájil ligový titul suverénnym spôsobom. Vo štvrtom dueli finále play off vyhrali v utorok na palubovke tímu Podpor Pohyb Košice 5:3 a v sérii triumfovali 3:1 na zápasy. MIMEL Lučenec tak bude Slovensko reprezentovať v budúcom ročníku Ligy majstrov.

 Viac k téme:

Slovan s defenzívnou posilou

Bratislavský Slovan pokračuje v predstavovaní posíl na ďalšiu sezónu. Najnovšie získal posilu do obrany a to amerického legionára Sena Acolatse, ktorý prestupuje z Michaloviec.

Tam v uplynulej sezóne v základnej časti nastúpil na 36 zápasov, v ktorých zaznamenal 11 gólov a 22 asistencií a celkovo bol siedmy najproduktívnejší obranca Tipos extraligy.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Čo sa stalo s Kanadou? Zlyhanie v tretej tretine bol šok (Sportnet podcast)