Vlhovej súperka chce získať podporu Slovákov. Po príchode sa nedostala na trať

Katharina Liensbergerová.
Katharina Liensbergerová. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. mar 2021 o 20:35

Petra tu bude veľmi silná, vraví.

JASNÁ. Rakúska lyžiarka Katharina Liensbergerová sa už nevie dočkať pretekov Svetového pohára v Jasnej a verí, že sa jej v slovenskom stredisku podarí zabojovať o dobré umiestnenia.

Čerstvá dvojnásobná majsterka sveta z Cortiny d'Ampezzo už dorazila do dejiska víkendového podujatia, no svah si ešte nestihla vyskúšať.

V Jasnej sa jej páči

"Som tu prvýkrát, veľmi sa mi tu páči. Dnes som sa bohužiaľ nedostala na trať, ale pozrela som si ju zospodu a vyzerá super. Teším sa, že si ju zajtra vyskúšam a samozrejme aj na preteky v sobotu a v nedeľu," uviedla pre oficiálny kanál organizátorov podujatia.

Svetová šampiónka v slalome a paralelnej súťaži ešte nestihla poriadne spracovať svoje úspešné vystúpenie z Cortiny, kde získala aj bronz v obrovskom slalome:

"Čas na to budem mať pravdepodobne až po sezóne, ale odniesla som si odtiaľ veľa krásnych spomienok.

Mala som naozaj dobrú predsezónnu prípravu, i keď to nebolo vždy ľahké pre koronavírusové obmedzenia. Ale som rada, že som sa dostala na správnu cestu a veľa vecí sa mi podarilo."

Liensbergerová: Petra tu bude veľmi silná

V Jasnej sa v sobotu uskutoční obrovský slalom a v nedeľu klasický slalom.

Dvadsaťtriročná Liensbergerová je špecialistka na tieto disciplíny a v priebežnom hodnotení Svetového pohára v slalome jej patrí druhá priečka za Slovenkou Petrou Vlhovou.

"Petra tu bude určite veľmi silná. Vždy vo všetkom ide naplno a je mi jasné, že ak chcem byť na popredných priečkach, musím ísť aj ja na sto percent," uviedla Liensbergerová.

Rakúšanka verí, že slovenskí fanúšikovia lyžovania budú okrem domácej favoritky podporovať aj ju:

"Dúfam, že áno a že si tu nejakých nájdem. Verím, že mi budú držať palce, podporia ma a ja vydám zo seba všetko."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej súperka chce získať podporu Slovákov. Po príchode sa nedostala na trať