05.02.2022 00:00
Deň 1
Peking 2022
Koniec

Medlová má natiahnutý väz v kolene, Big Air nie je vylúčený

Snoubordistka Klaudia Medlová.
Snoubordistka Klaudia Medlová. (Autor: TASR)
TASR|5. feb 2022 o 13:20

O stave slovenskej reprezentantky informoval lekár Roman Fano.

PEKING. Dvadsaťosemročná slovenská snoubordistka Klaudia Medlová má natiahnutý postranný vnútorný väz v pravom kolene.

Podľa šéflekára slovenskej výpravy na ZOH v Pekingu Romana Fana nie je vylúčené, že bude môcť súťažiť aspoň v druhej freestyleovej disciplíne - Big Air.

Po tom, čo Medlová absolvovala MRI vyšetrenie, Fano uviedol:

"Magnetická rezonancia aj klinické vyšetrenie preukázali, že došlo k natiahnutiu postranného vnútorného väzu v pravom kolene. Je to koleno, ktoré mala v minulosti dvakrát operované. Vyšetrenia však preukázali, že to nie je také zlé.

Teraz bude mať tri dni od snoubordu pokoj a potom skúsi koleno zaťažiť. Je možné, že v disciplíne Big Air bude môcť nastúpiť. Určite to nie je vylúčené," sprostredkoval TASR jeho slová hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy v Pekingu Ľubomír Souček.

Slovenka si zranila koleno počas tréningu pred súťažou v strednej časti trate. V štartovej listine pôvodne ešte figurovala s číslom 15, no po prvých pretekárkach sa pri jej mene objavila skratka "DNS".

Kvalifikácia Big Air je v programe ZOH až 14. februára, čiže o viac než týždeň. V prípade, že Medlová na ňu bude môcť nastúpiť, presunie sa do dediny v Pekingu, pretože súťaže v Big Air sa uskutočnia v Šou-kangu na predmestí Pekingu.

Pre Medlovú je to druhé vystúpenie pod piatimi kruhmi, pred štyrmi rokmi v Pjongčangu obsadila v slopestyle 24. a v Big Air 23. miesto.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Snoubording»Medlová má natiahnutý väz v kolene, Big Air nie je vylúčený