Nejde o prvý prípad. Dvaja aktivisti narušili aj zápasy MS v snookri

Aktivista zo skupiny Just Stop Oil narušil priebeh MS v snookri 2023.
Aktivista zo skupiny Just Stop Oil narušil priebeh MS v snookri 2023. (Autor: TASR/ PA via AP)
Miroslav Kováčik|17. apr 2023 o 21:10

Vlani narušili futbalový zápas v Liverpoole aj veľkú cenu F1.

SHEFFIELD. Tretí hrací deň majstrovstiev sveta v snookri narušila dvojica ekologických aktivistov, ktorí sa hlásia k skupine Just Stop Oil.

Počas zápasu Joea Perryho a Roberta Milkinsa vyskočil na snookrový stôl muž s tričkom spomenutej skupiny a vysypal naň nešpecifikovaný oranžový prach.

O to isté sa na druhej strane pódia, kde hrali Mark Allen a Fan Zhengyi, snažila žena, no tú stihol rozhodca a s pomocou ochranky spacifikovať.

VIDEO: Aktivista vysypal na snookrový stôl oranžový prach

Večerný program tak musel byť v Divadle Crucible prerušený.

Po približne polhodine sa pokračovalo aspoň v zápase medzi Allenom a Zhengyim. Poškodený stôl síce povysávali, ale nedalo sa na ňom ďalej hrať.

Diváci opätovne privítali hráčov potleskom v stoji, čím jasne dali najavo, čo si myslia o incidente, ktorým sa prezentovala dvojica zadržaných osôb.

"Počul som buchot a pomyslel som si, že sa niečo deje na druhom stole, no potom som sa otočil a na našom stole bola žena. Mohlo to u nás dopadnúť aj oveľa horšie, videli sme to na druhom stole a aký to spôsobilo rozruch," zhodnotil Allen.

A pokračoval: "Mám pocit, že už len debatou na túto tému im dávame nezaslúžený čas vo vysielaní, pretože sú to len idioti. Čo sa snažia získať svojimi činmi? Som si istý, že existujú lepšie spôsoby, ako vyjadriť svoj názor."

Aktivisti z Just Stop Oil od minulého roku bojujú za to, aby britská vláda zastavila udeľovanie licencií na nové fosílne palivá a ich výrobu.

Svojim správaním však narušili priebeh viacerých podujatí vo Veľkej Británii.

V zápase Premier League medzi Evertonom a Newcastlom sa muž postavil k žrdi domácej bránky a priviazal sa k nej sťahovacou páskou.

O pár mesiacov neskôr zadržala anglická polícia sedem ľudí, ktorí počas Veľkej ceny Veľkej Británie formuly 1 vnikli na okruh Silverstone.

Incident sa udial počas úvodného kola a krátko po tom, ako preteky prerušili pre hrozivú nehodu čínskeho jazdca Kuan-jüm Čoua.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Nejde o prvý prípad. Dvaja aktivisti narušili aj zápasy MS v snookri