Bizarný moment v Premier League. Fanúšik sa priviazal k tyčke

Fanúšik priviazaný k tyčke.
Fanúšik priviazaný k tyčke. (Autor: Reuters)
Michal Šášky|17. mar 2022 o 22:05 (aktualizované 17. mar 2022 o 23:30)

Len prednedávnom ho prepustili z väzenia.

LIVERPOOL. Väčšinou zbesilo utekajú po hracej ploche a nechajú sa naháňať usporiadateľmi. Snažia sa na seba upriamiť pozornosť. Svoje odkazy majú zväčša napísané na odevoch či na nahom tele.

Narušiteľ v zápase anglickej Premier League medzi Evertonom a Newcastlom United však vstúpil na ihrisko len jednou nohou.

Dvadsaťjedenročný aktivista Louise McKechnie sa postavil k žrdi domácej bránky a priviazal sa k nej sťahovacou páskou. Ak by si ju v rýchlosti utiahol silnejšie, mohlo to byť životu nebezpečné.

Z opačnej strany ihriska sa na situáciu nechápavo pozeral slovenský brankár Martin Dúbravka v službách Newcastlu.

Aktivista v rámci kampane Just Stop Oil (Zastavte ropu) protestoval proti ťažbe a nákupom fosílnych palív, upozorňoval pritom na klimatickú krízu. "Nemáme žiadnu budúcnosť," mal napísané na tričku.

V rámci aktivizmu nie je Louis McKechnie neznáma postava. Začiatkom roka sa dostal za mreže pre účasť na cestných blokádach napriek súdnym zákazom. Po prepustení z väzenia odpovedal aj na otázky novinárov.

Zápas anglickej ligy prerušil na takmer osem minút. Organizátori ho museli od tyčky doslova odstrihnúť, pomohli si veľkými kliešťami.

Futbalisti sa zatiaľ udržiavali v tempe tak, že si medzi sebou nahrávali lopty. Fanúšikovia na tribúnach pískali, boli netrpezliví.

Keď sa aktivistu konečne podarilo odstrihnúť, narušiteľa fyzicky napadol iný fanúšik. Organizátori museli oboch spacifikovať.

Rozhodcovia zápasu po tomto incidente nadstavovali až štrnásť minút. V 99. minúte prekonal Dúbravku domáci útočník Alex Iwobi a rozhodol o tesnom víťazstve Evertonu. Napokon sa hralo až do 107. minúty.

Kampaň Just Stop Oil, do ktorej sa zapojilo niekoľko aktivistických skupín, počas posledných dní v Británii mimoriadne nabrala na sile.

V nedeľu narušili environmentalisti aj odovzdávanie televíznych cien BAFTA.

Podobný problém ako organizátori Evertonu riešili aj v stredu na štadióne londýnskeho Arsenalu. Aktivista si kľakol k žrdi Liverpoolu a objal ju. Usporiadateľská služba však narušiteľa odtiahla do niekoľkých sekúnd.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Bizarný moment v Premier League. Fanúšik sa priviazal k tyčke