Slovensko vyhralo, ale outsider ho vytrápil. Ramsay musel meniť brankárov

Peter Cehlárik (vľavo) strieľa gól v zápase Slovensko - Veľká Británia na MS v hokeji 2021.
Peter Cehlárik (vľavo) strieľa gól v zápase Slovensko - Veľká Británia na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR, SITA|23. máj 2021 o 13:28 (aktualizované 23. máj 2021 o 14:06)

Slovensko dnes zdolalo Veľkú Britániu (Anglicko) vo svojom druhom zápase na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina A

Veľká BritániaSlovensko 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 1. Hrivík, 25. Lantoši - 23. Kirk

Rozhodovali: Fraňo (ČR), Gouin (Kan.) – Constantineau (Fr.), Oliver (USA), vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0

Veľká Británia: Bowns (Whistle) – Richardson (A), Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Ehrhardt, Clements, Swindlehurst – Hammond, Dowd (A), Lake – Perlini, Kirk, Connolly – Lachowicz, Duggan, Betteridge – Davies, Myers, Ferrara – J. Phillips (C)

Slovensko: Konrád (21. J. Hudáček) – Gernát, Rosandić, Nemec, Ďaloga (C), Jánošík, Grman, Kňažko, Gachulinec – Lantoši, Hrivík (A), Cehlárik (A) – Skalický, Krištof, Pospíšil – Miloš Roman, Studenič, Faško-Rudáš – Sukeľ, Liška, Slafkovský

RIGA. Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili aj vo svojom druhom zápase na MS v Rige.

V nedeľu zdolali Veľkú Britániu tesne 2:1 a v A-skupine im patrí s plným počtom 6 bodov priebežné druhé miesto o skóre za vedúcimi Rusmi.

Zverenci Craiga Ramsayho v stretnutí dominovali, súpera jasne prestrieľali, ale z obrovského množstva šancí využili iba dve.

V 25. sekunde otvoril skóre Marek Hrivík a po súperovom vyrovnaní skóroval v 25. minúte Róbert Lantoši, čo sa ukázal byť napokon víťazný gól.

Duel nedochytal pre zranenie Branislav Konrád, ktorého po prvej tretine nahradil v bránke Július Hudáček.

Slováci odohrajú tretí súboj na šampionáte už v pondelok, keď o 15.15 SELČ nastúpia proti lídrovi skupiny Rusku. Briti sa po dni voľna predstavia v utorok v rovnakom čase proti Dánom.

Priebeh zápasu Slovensko - Veľká Británia na MS v hokeji 2021

I. tretina

Z druhého duelu Slovákov na MS v Rige uplynulo len 25 sekúnd, keď spolupráca prvého útoku vyústila do vedúceho gólu.

Marek Hrivík využil prihrávku Róberta Lantošiho a strelou švihom prekonal brankára Britov Bena Bownsa.

Skorý gól síce slovenských hokejistov povzbudil, ale tí vo väčšine zápasu predviedli festival nepremenených príležitostí.

Najviac šancí si utvoril prvý útok s Cehlárikom, Hrivíkom a Lantošim, ale Bowns v prvej tretine pochytal všetkých 17 slovenských streleckých pokusov.

V 19. min mal zrejme najväčšiu príležitosť Lantoši po prihrávke Hrivíka, v nájazdovej pozícii tesne minul bránku.

Druhý gól na hokejke po rýchlom výpade Lantoši, no po Hrivíkovej prihrávke tesne minul.

II. tretina

Do druhej tretiny nastúpil v slovenskej bránke Július Hudáček, ktorý nahradil zraneného Branislava Konráda. A puk lovil z bránky už po necelých troch minútach.

Strelu Bretta Perliniho síce vykopol betónom, ale priamo na nepokrytého Liama Kirka a dosiaľ jediný strelec Britov na MS druhým gólom na šampionáte vyrovnal na 1:1.

Ubehli dve a pol minúty a Slováci opäť viedli. Tentoraz sa v role strelca ocitol Lantoši, ktorý si vo vzdialenosti útočného kruhu v pokoji prichystal puk na strelu švihom a trafil vzdialenejší roh bránky Veľkej Británie - 2:1.

V 28. min šiel na trestnú lavicu ako prvý spomedzi všetkých hráčov na ľade Cehlárik, ale Matthew Myers v solídnej príležitosti Hudáčka neprekonal.

V 37. min mal Juraj Slafkovský obrovskú príležitosť stať sa najmladším Slovákom so streleným gólom na MS v histórii, ale 17-ročný mladík neprekonal Bownsa.

O minútu neskôr si rovnaký hráč šancu zopakoval, ale gólový reparát sám pred brankárom Britov nezložil.

III. tretina

Aj v tretej tretine sa slovenskí hokejisti dostali do množstva šancí, zostali však nevyužité.

Briti cítili šancu na body, v závere sa odhodlali k hre bez brankára, ale rovnako neuspeli. Slováci si však udržali tesné vedenie až do konca.

Časť obsahu sa nepodarilo zobraziť. Skúste znovunačítať stránku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Slovensko vyhralo, ale outsider ho vytrápil. Ramsay musel meniť brankárov