Opäť si narobili problémy. Proti Rusku spravíme zmeny, tvrdí Ramsay

Slovenský tréner Craig Ramsay dáva inštrukcie hráčom.
Slovenský tréner Craig Ramsay dáva inštrukcie hráčom. (Zdroj: SITA/AP, Autor: TASR/AP)
Marián Szűcs|23. máj 2021 o 15:45

Tréner Ramsay hodnotí zápas Slovensko – Veľká Británia.

RIGA, BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti súpera často zatlačili a obliehali jeho bránku, nedokázali mu však výraznejšie gólovo odskočiť.

Preto sa až do konca obávali o výsledok. Vo svojom druhom zápase na majstrovstvách sveta v Lotyšsku napokon zdolali najväčšieho outsidera A-skupiny Veľkú Britániu iba tesne 2:1.

Po úvodných dvoch zápasoch na turnaji však majú plný počet šesť bodov (v piatok vyhrali nad Bieloruskom 5:2).

Pre Slovákov je to najlepší vstup do majstrovstiev sveta od roku 2016, keď v Petrohrade v úvodných súbojoch zdolali Maďarsko a Francúzsko.

Najbližší zápas čaká Slovensko už v pondelok, keď nastúpi proti Rusku (15.15).

Ramsay: 43 striel? Malo ich byť viac

Slováci vyslali na britskú bránku až 43 striel, za gólmana Bena Bownsa však prenikli iba dva puky.

„Asi sme tých striel mali mať aspoň päťdesiat,“ povzdychol si tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay na tlačovej konferencii po zápase.

Napriek veľkej streleckej prevahe (Briti mali len 14 striel) kouč nebol celkom spokojný s útočnou hrou tímu.

„Mnoho ďalších príležitostí na streľbu sme nevyužili. Snažili sme sa byť dokonalí, pokúšali sme sa vylepšiť akciu, pridávali sme ďalšiu prihrávku a potom ďalšiu. A nikto nechcel byť strelcom. Naši obrancovia mali dobré pozície, ale často sa namiesto strely rozhodli prihrávať,“ vysvetľoval Ramsay.

„Snažili sme sa toho robiť priveľa a to nikdy nie je efektívne. Musíme sa zlepšiť aj v tom, aby sme stáli brankárovi pred očami. A musíme sa viac sústrediť na dorážky, byť blízko bránky,“ doplnil.

Konráda čaká liečba

Už po prvej tretine musel striedať brankár Branislav Konrád, ktorý sa pri jednom zo zákrokov zranil. Pravdepodobne ide o slabiny. 

„To je problém. Ťažšie sa pohyboval, nemohol sa na sto percent zaprieť. Čaká ho liečba a uvidíme, ako dlho to potrvá,“ priblížil Ramsay.

Konráda nahradil Július Hudáček, ktorý by mal nastúpiť aj proti Rusku.

V oboch zápasoch sme našli cestu k víťazstvu, ale zakaždým sme si to skomplikovali.


Craig Ramsay, tréner slovenskej reprezentácie

Ramsayho tešia víťazstvá v úvodných dvoch súbojoch na šampionáte aj body v tabuľke, ale vie, že v prejave tímu sú stále rezervy.

„V oboch zápasoch sme našli cestu k víťazstvu, ale zakaždým sme si to skomplikovali. Vylúčeniami v prvom zápase, a proti Britom tým, že sme nedokázali dať viac gólov a nevypracovali si väčší náskok,“ naznačil.

Proti Rusku spraví zmeny

Kouč vie, že proti Rusku, jednému z najväčších favoritov šampionátu, bude jeho tím potrebovať sústredený výkon počas celého zápasu.

„Musíme dobre pracovať s hokejkami v našom pásme, dôsledne pokrývať protihráčov, odoberať im puky a prenášať hru do ich tretiny. Skrátka pokúsiť sa prinútiť ruský tím hrať tam, kde to nemá rád, teda okolo jeho bránky. Musíme na nich tlačiť, trochu ich prekvapiť,“ rozoberal Ramsay.

Zároveň uviedol, že v zostave na pondelkový súboj urobí zmeny.

„Nasadíme niekoľko čerstvých hráčov. Máme takú možnosť a využijeme ju,“ povedal Ramsay.

Do zápasov v Rige zatiaľ okrem tretieho brankára Adama Húsku nezasiahli obrancovia Martin Bučko, Michal Ivan a útočníci Dávid Buc, Miloš Kelemen a Adrián Holešinský.

„Bude to tretí zápas za štyri dni a druhý za dva dni. To je presne priestor na to, aby sme využili čerstvé nohy. Je to dobrá šanca trochu skúšať, dať aj iným chlapcom šancu, aby ukázali, čo dokážu,“ vysvetlil Ramsay.

„Ešte nie sme úplne rozhodnutí, kto nastúpi, ale nejaké zmeny spravíme,“ doplnil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Opäť si narobili problémy. Proti Rusku spravíme zmeny, tvrdí Ramsay