Slováci zvládli zápas s Nórmi a ostávajú stopercentní. V druhej tretine dali päť gólov

Slovenskí reprezentanti sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Fotogaléria (18)
Slovenskí reprezentanti sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Sportnet|29. dec 2023 o 14:40 (aktualizované 29. dec 2023 o 15:40)

Mladých Slovákov čaká súboj o prvé miesto v skupine B proti USA.

MS v hokeji do 20 rokov 2024 - skupina B

Slovensko - Nórsko 8:4 (2:1, 5:0, 1:3)

Góly: 14. Honzek (Petrovský, Mišiak), 15. Pekarčík (Dvorský, Čiernik), 24. Dvorský (Repčík, Mešár), 27. Petrovský (Štrbák, Mešár), 28. Petrovský (Sýkora, Štrbák), 33. Repčík (Dvorský, Štrbák), 35. Radivojevič (Mišiak, Petrovský), 54. Dvorský (Mešár) - 4. Brandsegg-Nygård, 49. Solberg (Johnsen, Wold), 55. Vesterheim (Brandsegg-Nygård, Steen), 55. Brandsegg-Nygård (Vesterheim, Koch)

Rozhodovali: Ondráček (Česko), Young (USA) - Schlegel (Švajčiarsko), Gustafson (USA). Vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše: Granath (Nórsko) 10 min za nešportové správanie. Presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 1985

Slovensko: Gajan - Štrbák, Moško, Kmec, Žabka, Pišoja, Radivojevič - Mešár, Petrovský, Sýkora - Čiernik, Dvorský, Mišiak - Pekarčík, Repčík, Honzek - Suchý, Kukumberg, Dej

Nórsko: Hagen Aarsund (28. Lundberg) - Koch, Larsen, Lafton, Solberg, Lie, Wasenden, Papuga - Steen, Vesterheim, Brandsegg-Nygard - Wold, Magnussen, Lokkeberg - Bakke Olsen, Johnsen, Bakkevig - Dalen, Haugen, Granath - Bah

GÖTEBORG. Slovenskí juniorskí hokejisti vyhrali na MS v hokeji do 20 rokov 2024 aj tretí zápas, s Nórmi si poradili a zápas ovládli 8:4.

Na konte tak majú plný počet deväť bodov a vedú skupinu B. S istotou postúpia do štvrťfinále.

Severania ale vstúpili do zápasu lepšie. Už vo štvrtej minúte po nedorozumení na slovenskej ofenzívnej modrej čiare Kmec neudržal puk a Nór Brandsegg-Nygard sa pustil do protiútoku a presne zakončil.

Slováci zápas vyrovnali v presilovke. Príležitosti Sýkoru a Petrovského ostali nevyužité, presadil sa ale Honzek, ktorý veľmi dobre tečoval skvelú prihrávku Petrovského.

Netrvalo dlho a Slováci sa chopili vedenia. Na 2:1 zvýšil už po 27 sekundách Pekarčík. Strela mu síce nesadla, ale puk prešiel pomedzi nohy brankára Aarsunda.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Nórsko na MS v hokeji U20 2024

Nórov ale rýchly obrat nevyviedol zo svojej hry a na konci prvej tretiny hrozili. Hrali agresívne, bojovne a tvrdo.

"Nóri sa nás snažia vyprovokovať, robia na nás hlúpe fauly," povedal Juraj Pekarčík.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Nórsko na MS v hokeji U20 2024

Na začiatku druhej tretiny sa naši dostali do dvojgólového vedenia zásluhou Dvorského, ktorý v presilovke po peknej kľučke prepasoval puk do brány pomedzi brankárove nohy.

"Buď by som to dal medzi nohy, alebo by som to potiahol, gól by to bol tak či tak," okomentoval Dvorský svoj zásah pre JOJ Šport.

V prvej polovici druhej tretiny sa z gólu radoval aj najlepší strelec tímu Servác Petrovský. Obranca Maxim Štrbák ho našiel v priestore medzi kruhmi a ten presnou strelou poslal puk do brány.

Strelec Petrovský bol pri chuti aj naďalej. Už o minútu a sedem sekúnd po zásahu na 4:1 pridal ďalší gól a z brány Nórov vyhnal Aarsunda. Nahradil ho v nej Lundberg.

Štvrtý gól druhej tretiny padol v presilovej hre a to už po šiestich sekundách. Dalibor Dvorský vynikajúco našiel pred bránou Petra Repčíka, ktorý na svoj tretí gól na turnaji potreboval len nastaviť hokejku do prudkej prihrávky.

Nóri hrali nedisciplinovane a dopúšťali sa viacerých faulov. Ten ďalší zvládol strelou z prvej potrestať najmladší hráč na turnaji, šestnásťročný Luka Radivojevič. Bol to už piaty zásah v tretine. Svojim prvým gólom na turnaji zvýšil na 7:1.

"Musíme hrať to isté, čo sme hrali teraz a vyhráme," povedal pred treťou tretinou sebavedomý Dvorský.

V nej hrali slovenskí reprezentanti zo začiatku pokojom, ale presadili sa Nóri. Po výbornej prihrávke Johnsena zakončil do prázdnej brány Solberg.

V poslednej hernej časti dali Slováci jediný gól. Dalibor Dvorský vystrelil krásne švihom a zvýšil na 8:2, išlo o jeho štvrtý bod v zápase.

Netrvalo ale dlho a Nóri sa tešili z tretieho gólu. Pri avizovanej presilovke dorazil vyrazenú strelu Vesterheim.

Poľavenie zo strany hráčov spod Tatier pokračovalo a brankár Gajan mal viac práce.

"To sa nemôže stávať, robili sme zbytočné fauly, nechali sme sa vyprovokovať," hodnotil tretiu tretinu Servác Petrovský.

Súper sa opäť presadil pri vylúčení Mešára. Brandsegg-Nygard po druhýkrát v zápase nádherne zamieril a strelil gól, uzavrel tak na konečných 8:4 z pohľadu Slovákov.

Za najlepšieho hráča tímu vyhlásili Dalibora Dvorského.

Slovensko vôbec prvýkrát v histórii vyhralo prvé tri zápasy na juniorských MS.

"Je to veľký úspech mať za tri zápasy deväť bodov. Čo do zápasu vložíte, to sa vám vráti," povedal tréner Ivan Feneš.

Jeho zverenci mieria do štvrťfinále so skóre 17:6. O prvom mieste v B-skupine rozhodne nedeľný zápas proti USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci zvládli zápas s Nórmi a ostávajú stopercentní. V druhej tretine dali päť gólov