Záborský: Verím, že ráno prídem hrdo do kabíny. Vyhráme o dva góly

Jedným z lídrov nemeckého tímu je Patrick Hager.
Jedným z lídrov nemeckého tímu je Patrick Hager. (Autor: SITA/AP)
Stanislav Benčat|14. feb 2022 o 15:38

Slafkovský ide každé striedanie bomby, vraví bývalý reprezentant.

BRATISLAVA. Hokejový útočník TOMÁŠ ZÁBORSKÝ pôsobí v tíme nemeckej DEL ligy Schwenninger Wild Wings. Pozná tak hráčov, ktorí nastúpia v utorok ráno proti slovenskému tímu v zápase play-off na olympiáde. Tridsaťštyriročný rodák z Trenčína je presvedčený, že Slovensko vyhrá.

Ako vnímate skutočnosť, že v boji o štvrťfinále vyzve slovenský tím Nemecko?

Je to najideálnejší scenár. Skupina sa však vyvíjala tak, že aj keby prišla v dueli s Lotyšmi prehra, máme v play off hrateľného súpera. Dostali by sme Dánsko. Nikto nechce v tejto fáze hrať s Kanadou, Českom alebo Švajčiarskom. Máme Nemcov, ktorých by sme mali zdolať.

Najbližší program hokejového turnaja

Play off o štvrťfinále - utorok o 5.10 Slovensko - Nemecko, Dánsko - Lotyšsko, 9.40 Česko - Švajčiarsko, 14.10 Kanada - Čína. Streda - štvrťfinále: 5.10 USA vs. víťaz zápasu Slovensko - Nemecko, 7.00 ROC vs víťaz zápasu Dánsko - Lotyšsko, 9.40 Fínsko vs. víťaz zápasu Česko - Švajčiarsko, 14.30 Švédsko vs. víťaz zápasu Kanada - Čína. 

Hráčov súpera poznáte, hráte v nemeckej lige. Ako hodnotíte nemecký tím?

Až tak dobre ich nepoznám, nie som tu prílišne dlho, ale hral som už proti väčšine hráčov z ich národného tímu. Majú kvalitné mužstvo, rozdielových hráčov, hoci v ofenzíve sa zatiaľ trápia. Keď sú pod tlakom, robia dosť chýb.

Nemcov trénuje Fín Toni Söderholm. Poznáte ho?

Sme veľmi dobrí kamaráti. Keď som hrával v Helsinkách, bol kapitán tímu, mali sme aj nejaké obchodné vzťahy. Sme v kontakte.

Aký teda je?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Hokej»Záborský: Verím, že ráno prídem hrdo do kabíny. Vyhráme o dva góly