Bude to Ramsayho najdôležitejší zápas. Čo bude platiť na Nemecko?

Budú sa slovenskí hokejisti radovať z výhry aj po zápase s Nemeckom?
Budú sa slovenskí hokejisti radovať z výhry aj po zápase s Nemeckom? (Autor: TASR/Jaroslav Novák)
Ondrej Rusnák|14. feb 2022 o 14:40

Príklep Ondreja Rusnáka pred zápasom Slovensko - Nemecko na ZOH v Pekingu.

BRATISLAVA, PEKING. Iba najväčší optimisti mohli pred turnajom čakať, že Slováci vyhrajú základnú skupinu v konkurencii Fínska, Švédska a Lotyšska a zabezpečia si priamy postup do štvrťfinále.

Príklepy Ondreja Rusnáka

Ondrej Rusnák (32) je bývalý hokejový útočník, ktorý hral o.i. za Slovan, Trenčín či Poprad. Bol členom slovenskej dvadsiatky, ktorá obsadila na MS 2009 štvrté miesto. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Ponúka rozhovory so zaujímavými ľuďmi, aj pohľad do zákulisia. Študuje na Vysokej škole manažmentu v Bratislave, je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Posledný skupinový hrací deň nakoniec potvrdil rankingové postavenie tímov podľa rebríčka IIHF, na ktorých sa aktuálne jednotlivé tímy nachádzajú. Slovensko skončilo tretie za škandinávskymi mužstvami, ktoré po vzájomnej remíze v riadnom hracom čase priamo postúpili do štvrťfinále.

Ak by sme si mohli vybrať pred turnajom súpera, s ktorým by sme mohli skrížiť hokejky v osemfinálovom zápase, málokto by bol nespokojný s nemeckým výberom.

Nemecko patrí k najpravidelnejším tímom, s ktorými sa stretávame za posledné roky, či už v rámci prípravy alebo na majstrovstvách sveta.

Napriek všeobecnej spokojnosti so súperom, posledné ostré vzájomné zápasy nám nevyšli. Ešte doteraz mnohých fanúšikov máta pokazený záver duelu na domácich MS, keď Leon Draisaitl gólom v poslednej minúte „odstrelil“ slovenský postup do bratislavského štvrťfinále.

Na čom môžeme stavať?

S nádychom sarkazmu môžeme okamžite vylúčiť naše presilové hry. Slovensko zatiaľ na turnaji ako jediný tím nedokázalo streliť ani jeden gól v početnej výhode.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Hokej»Bude to Ramsayho najdôležitejší zápas. Čo bude platiť na Nemecko?