Slovenský kuchár z Courchevelu pracuje pred pretekmi, aby mohol fandiť Vlhovej

Slovenskí fanúšikovia v Méribeli.
Slovenskí fanúšikovia v Méribeli. (Autor: Nikola Baďová)
Nikola Baďová|18. feb 2023 o 11:42

Vlhovú tlačí do cieľa niekoľko verných priaznivcov.

MÉRIBEL. Petru Vlhovú na majstrovstvách sveta vo Francúzsku podporili aj slovenskí fanúšikovia. V cieľovom priestore mávalo niekoľko slovenských vlajok.

„Už dvanásť rokov pracujem vo Francúzsku v Alpách a na Korzike ako šéfkuchár,“ prezradil tridsaťtriročný Peter, ktorý žije v Courcheveli a nenechal si ujsť príležitosť, aby sa zúčastnil aj on na šampionáte. 

V štvorhviezdičkovom hoteli priamo na svahu pracuje posledných šesť rokov. „Vlani sa u nás ubytovali aj lyžiari ako napríklad rakúsky tím alebo Alice Robinsonová. 

Z Méribelu

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Teraz tu však nie je nikto z pretekárov, pretože je uprostred turistickej sezóny a nemali sme voľnú kapacitu. Tento rok to nevyšlo,“ prezradil. 

Za Petrom prišla celá rodina. Spoločne prišli podporiť slovenských lyžiarov na majstrovstvách sveta. „Navštívili ma rodičia, svokrovci, krstný otec a ďalšie deti.“

Prácu si však musel prispôsobiť, aby stihol fandiť . „V deň pretekov som bol od 6:30 v práci. Nachystal som pre kolegov všetko, čo bolo treba. Šiel som fandiť Petre na svah a po druhom kole pôjdem naspäť do práce,“ pokračoval. 

Šéfkuchár Peter z Courchevelu.
Šéfkuchár Peter z Courchevelu. (Autor: Nikola Baďová)

Súťažná zjazdovka v Courcheveli je priamo nad jeho hotelom. „Stretli sme sa tam s Adamom Žampov, ktorý v tom čase nepostúpil z kvalifikácie paralelného slalomu. 

Dúfam, že sme mu trochu spríjemnili deň. Mali sme so sebou veľa slovenských vlajok. Adam nás hneď videl a prišiel za nami. Bol veľmi milý. Porozprávali sme sa a pofotili,“ pochválil sa. 

Vstupenky v práci síce nedostali, ale rozhodnutie podporiť lyžiarov na podujatí nikto z nich neľutuje. „Šampionát je výborne zorganizovaný. Dobre fungujú lanovky i kyvadlová doprava.“

Petrova rodina pravidelne navštevuje zastávky Svetového pohára. „Niekoľkokrát sa nám takto podarilo stiahnuť aj Petru Vlhovú. Aj ona bola veľmi ochotná. Slovenskí lyžiari sú veľmi milí ľudia. Vždy sa pristavia pri fanúšikoch.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Slovenský kuchár z Courchevelu pracuje pred pretekmi, aby mohol fandiť Vlhovej