Slovan konečne proti Trnave ukázal, čo sa od neho čaká

Róbert Vittek (vľavo) strieľa prvý gól Slovana.
Róbert Vittek (vľavo) strieľa prvý gól Slovana. (Autor: TASR)
Pavol Spál, TASR|20. apr 2016 o 20:06

Slovanu patrí druhé miesto v ligovej tabuľke, Trnava je piata.

BRATISLAVA. Môžeme polemizovať, na koľko to bolo nemohúcnosťou Trnavy, ale Slovan ukázal po dlhšom čase veľmi sympatický výkon, za ktorý si zaslúži pochvalu.

Slovan má podľa mien jasne kvalitnejší káder ako Spartak a konečne to potvrdil aj na ihrisku. Prestížny duel medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava v 28. kole futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 sa skončil triumfom 4:1.

Domáci však mohli vyhrať aj vyšším rozdielom, šance na to mali.

Prvý gól bol nielen výsledkom chyby Trnavčana Bella, ale tiež výborného napádania Bratislavčanov.

Slovan bol vo všetkom lepší, rýchlejší, kreatívnejší a bojovnejší. Kapitán Róbert Vittek potvrdil, že je stále veľmi platným hráčom a ukázal dobrý výber miesta. Dal dva góly, ďalšie dva pridal Adam Zreľák.

Kapitán národného tímu do 21 rokov ukázal čuch na góly a pri druhom góle výskok hodný Cristiana Ronalda. Mohol zaznamenať aj hetrik, ale v závere trafil iba brvno.

Adam Zreľák (vpravo) podal ďalší výborný výkon.
Adam Zreľák (vpravo) podal ďalší výborný výkon. (Autor: SITA)

Zreľák sa presadil i v minulom kole. Tréner Slovana ho v úvode jari nasadzoval na poste krajného obrancu, našťastie skoro pochopil, že to bola chyba.

Slovanu patrí v ligovej tabuľke druhé miesto so ziskom 63 bodov, 42-bodová Trnava je piata.

FORTUNA LIGA 2015/2016 - 28. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 4:1 (2:0)

Góly: 5. a 70. Vittek, 23. a 47. Zreľák - 61. Jež

ŽK: 82. F. Kubík, 82. Pliatsikas - 25. Martin Tóth, 78. Čonka, ČK: 84. Martin Tóth (Trnava) po druhej ŽK, rozhodovali: Chmura - Brendza, Hancko, 4250 divákov.

Slovan: J. Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný - Scott (74. Simovič), De Kamps - Crnkič, F. Kubík, Zreľák - Vittek (74. F. Oršuľa, 80. Kele)

Trnava: A. Jakubech - Horník (56. A. Kadlec), Godál, Martin Tóth, Čonka - Greššák, Bello (63. Košťál) - Halilovič (56. Schranz), Jež, Mikovič - Depetris

Hlasy trénerov:

Niki Papavasiliou, tréner Slovana: "Myslím, že to bol výborný výkon Slovana. Začali sme s dobrým nasadením a mentalitou - a to ja žiadam od hráčov. Boli sme dobre pripravení a využili sme naše šance. Dnes sme pretavili do reality všetko, čo sme si povedali. Dominovali sme a som spokojný. Takýmto spôsobom musíme pokračovať. Teraz nás čaká náročný program. Hráme so Skalicou, finále Slovenského pohára a potom opäť máme náročný týždeň a dôležitý duel s Trenčínom. Chceme dosiahnuť stanovené ciele."

Ivan Hucko, tréner Trnavy: "Jednoznačne gratulujem súperovi, kvalita bola na jeho strane. Bolo to o našich individuálnych chybách. Slovan bol lepší a zaslúžene zvíťazil. Naši hráči nevedeli zareagovať na štandardky, na ktoré sme ich upozorňovali."

MŠK Žilina - FK Senica 0:0

ŽK: 87. Haskič - 42. Mehremič, 89. Šulla, rozhodovali: I. Kružliak - Kováč, Roszbeck, 1189 divákov

Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Králik (85. Káčer), Letič - Pečovský - Špalek (58. Škvarka), I. Díaz, Michlík (57. Paur), Hlohovský - Haskič

Senica: Šulla - Hladík, Hušek, Pillár - Šmehyl, Hromada (86. P. Pavlík), Kontár, Klec (79. Komara), Mehremič - Kosorín (71. A. Morong), D. Leško

Hlasy trénerov:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Podali sme slabý výkon. Hrali sme pomaly, málo konštruktívne, dvadsať metrov od súperovej brány, nemali sme dostatočný inštinkt v pokutovom území. Šance, ktoré prišli, neboli premenené a výsledkom je remíza, s ktorou určite nie sme spokojní. Za spôsob hry, akým sme sa prezentovali, sme si nezaslúžili vyhrať. V domácom prostredí by hráči v takejto výkonnosti a forme, akú majú, mali podobné zápasy zvládnuť."

Dušan Vrťo, tréner Senice: "Sme spokojní so ziskom bodu, išli sme do Žiliny s týmto cieľom. Vedeli sme, že Žilina hrá dobre kombinačne - a tomu sme podriadili taktiku. Zhusťovali sme stred ihriska, snažili sme sa súpera nepúšťať do šancí a vyrážať do protiútokov. Chlapci podali dobrý, obetavý a bojovný výkon. Potešil ma výkonom mladý Kosorín na hrote. Zamestnával obrancov, napádal ich a odviedol kus práce."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan konečne proti Trnave ukázal, čo sa od neho čaká