Slovan čaká pestrá zimná príprava

SITA|8. jan 2009 o 11:55

Vo štvrtok začali so zimnou prípravou na jarnú časť najvyššej slovenskej súťaže aj futbalisti aktuálneho lídra tabuľky.

BRATISLAVA. Vo štvrtok 8. januára začali so zimnou prípravou na jarnú časť najvyššej slovenskej súťaže aj futbalisti aktuálneho lídra Corgoň ligy 2008/09 ŠK Slovan Bratislava.

Posilami Petráš a Dosoudil

Hlavný kormidelník Ladislav Pecko privítal na úvodnom zraze v útrobách štadióna na Tehelnom poli len časť zo svojho kádra, keďže deviati hráči boli v tom čase na testovaní vo Fakultnej nemocnici. Zatiaľ jedinou novou tvárou v kabíne "belasých" bol reprezentačný obranca Peter Petráš naposledy pôsobiaci v ruskom Saturne Moskovská oblasť, ktorý sa s vedením klubu dohodol na dvojročnej zmluve s opciou na prípadnú ďalšiu spoluprácu.

Trojročný kontrakt podpísal so Slovanom aj stopér Artmedie Petržalka Radek Dosoudil, ten však na štvrtkovom zraze pre chorobu chýbal a k mužstvu by sa mal pripojiť až začiatkom budúceho týždňa. Na Tehelné pole sa z hosťovania u úradujúceho ligového šampióna vrátil ľavý obranca Otto Szabó, naopak, chýbal útočník Jakub Sylvestr, ktorý sa už pripravuje práve s Artmediou.

"Všetci sme sa už na tento zraz tešili. Cítime sa dobre a ideme s chuťou do prípravy. Konkurencia je vítaná v každom mužstve, ak chceme byť úspešní, tak tu jednoducho musí byť. Naše postavenie v tabuľke aj sila kádra nám velí mať len tie najvyššie ciele," povedal za všetkých spoluhráčov kapitán tímu Michal Hanek. V podobnom duchu sa pochopiteľne vyjadril aj generálny riaditeľ Slovana Dušan Tittel: "Do jarnej časti, ktorá bude mimoriadne náročná, nemáme záujem zľaviť v nastúpenom trende a z najvyšších cieľov. Po kvalitnej zimnej príprave a doplnení kádra by sme určite radi zostali na líderskej pozícii a udržali si súčasné postavenie v tabuľke."

Hlavný tréner štvornásobného majstra SR (1994, 1995, 1996 a 1999) Ladislav Pecko je spokojný s plánom zimnej prípravy. "Máme ju dobre naplánovanú a pestrú. Verím, že to ubehne veľmi rýchlo a budeme sa tešiť na prvý jarný zápas. Príprava je na to, aby sme sa kvalitne nachystali na odvetnú časť a nie na to, aby sme sa znervózňovali. Takže ja osobne sa už na nasledujúce týždne teším," povedala bývalý hráčska opora Slovana.

Náročný program

Po krátkej príprave v domácich podmienkach majú slovanisti v pláne v termíne 10. - 11. 1. účasť na halovom turnaji v Prahe s názvom "Fortuna Víkend šampiónov" (v A-skupine budú súpermi "belasých" Sparta Praha, Mladá Boleslav a Viktoria Žižkov, pozn.). Nasledovať bude kondičné sústredenie vo Vyhniach (12. - 16. 1.) a po týždni "doma" herné sústredenie v Turecku (24. 1. - 7. 2.).

"Chceme byť na jarnú časť Corgoň ligy dobre pripravení, a tak plánujeme prípravné zápasy s kvalitnými protivníkmi, účastníkmi európskych pohárových súťaží. V rámci pobytu v Turecku by sme radi odohrali päť duelov, našimi súpermi budú rumunské tímy Kluž i Steaua Bukurešť či chorvátsky Hajduk Split," pokračoval ďalej Tittel.

Po návrate z krajiny "polmesiaca" sa hráči Slovana doma dlho neohrejú a v termíne 11. - 14. februára absolvujú krátke sústredenie v Prahe. V rámci neho si zmerajú sily s vedúcim tímom II. českej najvyššej súťaže Bohemianskom 1905 i lídrom Gambrinus ligy Slaviou Praha. "Generálkou na začiatok jarnej časti Corgoň ligy bude pre chlapcov duel so Stabaekom, ktorý je úradujúcim nórskym majstrom," dodal Tittel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan čaká pestrá zimná príprava