Dunajská Streda môže, Slovan nie? Ktorý rozhodca spravil chybu?

Taliansky rozhodca Marco Di Bello v zápase Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.
Taliansky rozhodca Marco Di Bello v zápase Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|29. júl 2022 o 14:15

Dva podobné momenty, dve rozdielne rozhodnutia.

BRATISLAVA, DUNAJSKÁ STREDA. Vladimír Weiss ml. vybehol v zápase v 2. kole kvalifikácie Ligy majstrov medzi Slovanom Bratislava a Ferencvárosom Budapešť na ihrisko krátko pred koncom ako striedajúci hráč. Vzápätí prišiel k nemu Vernon de Marco a odovzdal mu kapitánsku pásku. Rozhodca však zareagoval a nariadil, aby Weiss pásku vrátil.

Podobný moment, ale s iným záverom videli aj diváci v 2. kole kvalifikácie Európskej konferenčnej ligy medzi Dunajskou Stredou a Vikingurom z Faerských Ostrovov.

Po šestnástich mesiacoch od zranenia vybehol na trávnik Zsolt Kalmár, ktorému pásku odovzdal Milan Dimun. Tentoraz to však zostalo bez reakcie rozhodcu, kapitánska páska zostala na ruke striedajúceho Kalmára.

DAC môže a Slovan nie? Liga majstrov má iné pravidlá ako Európska konferenčná liga? Alebo zohralo rolu, že pôvodný kapitán Dunajskej Stredy Dominik Kružliak už na ihrisku nebol?

Podľa zistení Sportnetu spravil chybu taliansky arbiter Marco Di Bello, ktorý rozhodoval zápas Slovan - Ferencváros, keď nedovolil Weissovi, aby si prebral kapitánsku pásku. Albánsky arbiter Juxhin Xhaja posúdil situáciu správne.

Sportnet oslovil viacero slovenských ligových rozhodcov, ktorí potvrdili, že v pravidlá nezakazujú, aby si hráči počas zápasu nemohli vymeniť kapitánsku pásku.

Aj vo svete je bežné, že hviezdy alebo osobnosti klubu, ktoré nastúpia do zápasu z lavičky, okamžite preberajú rolu kapitána.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Dunajská Streda môže, Slovan nie? Ktorý rozhodca spravil chybu?