Slovan nezvládol odvetu. Po prehre s Ferencvárosom končí v Lige majstrov

Futbalisti Ferencvárosu Budapešť sa tešia po strelenom góle proti ŠK Slovan Bratislava v odvete 2. predkola Ligy majstrov.
Futbalisti Ferencvárosu Budapešť sa tešia po strelenom góle proti ŠK Slovan Bratislava v odvete 2. predkola Ligy majstrov. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|27. júl 2022 o 22:26 (aktualizované 27. júl 2022 o 23:32)

Slovan nenadviazal na výhru z Budapešti.

Liga majstrov - 2. predkolo, odveta

ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť 1:4 (0:2)

Góly: 70. De Marco - 20. Boli, 31. Zachariassen, 89. Traoré, 90.+5 Laidouni

Rozhodovali: Di Bello - Peretti, Prenna (všetci Taliansko). ŽK: De Marco, Kankava, Kucka, Šaponjič - Laidouni, Zachariassen, Traoré

Diváci: 21.500

Slovan: Chovan - Medveděv (11. Green), Kašia, Abena, De Marco - Kucka, Kankava (90.+2 Agbo) - Barseghjan, Čakvetadze, Pauschek (87. Weiss ml., 90.+3 Holman) - Šaponjič (87. Čavrič)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Mmaee, Knoester, Čivič - Esiti, Laidouni - Zachariassen, Nguen (90.+3 Thelander), Traoré - Boli (63. Vécsei)

/prvý zápas 2:1, postúpil Ferencváros/

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa neprebojovali do ďalšej kvalifikačnej fázy Ligy majstrov.

V stredajšej domácej odvete 2. predkola prehrali s Ferencvárosom Budapešť 1:4 a nevyužili náskok 2:1 z minulotýždňového úvodného stretnutia v Maďarsku.

Slovan vystrelil na bránku súpera iba raz a tešil sa z gólu. Na postupový výsledok to však nestačilo.

Úradujúci slovenský šampión sa presunie do 3. predkola Európskej ligy, kde bude jeho súperom Olympiakos Pireus.

Grécky tím prehral v domácej odvete 2. predkola Ligy majstrov s izraelským Maccabi Haifa 0:4, prvý zápas sa skončil 1:1.

Fotogaléria:

Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.
Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.
Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.
Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.
Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.
Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.
Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.
Momentka zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.

Hlasy po zápase

/zdroj: TASR, RTVS/

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas s nešťastným koncom pre nás. Dá sa povedať, že moja emócia prevládla nad rozumným riešením na konci zápasu. Prehru beriem na seba, pretože sa mi nepodarilo dobre striedať a nešťastne sme inkasovali. Oni boli veľmi efektívni, my sme mali dosť veľa brejkových šancí s nedobrým riešením v šestnástke.

Opakujem, boli to moje nešťastné riešenia, chcel som vyhrať, dal som tam čerstvého Vlada, ktorý sa ešte zranil, a čerstvého Čavriča. Nevyriešili sme dobre odrazenú loptu, z toho sme dostali tretí gól. Štvrtý gól, to bol už vabank. Mali sme to dohrať za stavu 1:2."

Vernon de Marco, kapitán Slovana: "Sme sklamaní. Všetci sme dúfali, že po kontaktnom góle na 1:2 to ešte otočíme, no nepodarilo sa nám to. Musíme dať hlavy hore a veriť, že ešte postúpime do skupinovej fázy európskej klubovej súťaže."

Stanislav Čerčesov, tréner Ferencvárosu: "Hrali sme veľmi dobre a dopriali sme fanúšikom pekný revanš. Potrebovali sme na to kvalitnú prípravu a dôkladnú analýzu. Už pred odvetou som povedal, že Slovan bol favorit. Chceli sme spraviť všetko pre to, aby sme túto situáciu otočili.

Vynútené striedanie zohralo svoju úlohu a malo vplyv na vývoj zápasu. Bol to pravý futbalový večer, Vladovi Weissovi a jeho tímu želám všetko najlepšie. Dúfam, že fanúšikovia zostanú verní Slovanu, prajem im veľa šťastia v 3. predkole Európskej ligy."

Priebeh zápasu ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť

I. polčas:

Prvý náznak príležitosti si vypracovali hostia, nikým neatakovaný Botka to po odvrátenom centri skúsil volejom, neohrozil však Chovana v domácej bránke.

Slovan musel už po úvodnej desaťminútovke striedať, za zraneného Medveděva sa na pravý kraj obrany zasunul Pauschek a na trávnik prišiel Green.

(Autor: SofaScore)

V prvej šanci slovanistov si do šestnástky nabehol Barseghjan, chcel ešte nájsť spoluhráča v lepšej pozícii a jeho prihrávku zblokoval súper na roh. Ferencvárosu sa pomerne rýchlo podarilo otvoriť skóre a zmazať jednogólového manko z prvého duelu.

V 20. minúte si na center z ľavej strany našiel Boli a medzi dvoma obrancami zblízka prekonal Chovana. Domáci takmer vzápätí odpovedali, Čakvetadze vysunul Barseghjana a ten strelou z ostrého uhla na bližšiu žrď trafil brvno.

VIDEO: Kristoffer Zachariassen a jeho gól na 0:2

Po vyše polhodine hry naklonili hostia vývoj dvojzápasu vo svoj prospech. Abena odhlavičkoval center iba Mmaeemu, ktorého prudkú strieľanú prihrávku usmernil do siete Zachariassen. Pred prestávkou nevyšla Barseghjanovi v kľúčovom okamihu kľučka.

II. polčas:

Bratislavčania stratili svoju výhodu a museli streliť gól, keď si chceli vynútiť aspoň predĺženie. Zároveň však nesmeli zabúdať na zadné vrátka, po faule Kucku mal Ferencváros k dispozícii priamy kop neďaleko pokutového územia, Čivič vystrelil tesne nad.

Hostia hrozili aj naďalej, po jednom z rýchlych protiútokov si Boli v šestnástke zasekol Abenu a prízemnou strelou o kúsok minul bližšiu žrď. Skóre velilo útočiť Slovanu, nebezpečnejší však bol do týchto chvíľ Ferencváros.

Center pred bránku doletel k úplne osamotenému Traorému, ktorý zle trafil loptu a zahodil možnosť na poisťujúci zásah. Slovanisti za to dokázali súpera potrestať.

VIDEO: Vernon de Marco a jeho gól na 1:2

V 70. minúte si vybojovali rohový kop, rozohral ho Barseghjan, hosťujúci brankár Dibusz neisto vybehol, na malom vápne si naskočil De Marco a nekompromisnou hlavičkou znížil na 1:2.

O päť minút neskôr mali domáci roh z opačnej strany a opäť sa dostali k hlavičke na päťke, tentoraz Kucka namieril tesne nad. Do predĺženia však duel nedospel.

VIDEO: Adama Traoré a jeho gól na 1:3

V predposlednej minúte riadneho hracieho času si Slovan nedal pozor vzadu, po rýchlej kombinácii Ferencvárosu tvrdo zakončil Traoré, Chovan si na loptu siahol, ale nezvládol ju vyraziť.

V nadstavenom čase ešte z protiútoku zvýraznil triumf maďarského mužstva Laidouni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan nezvládol odvetu. Po prehre s Ferencvárosom končí v Lige majstrov