Slováci nastúpia proti Francúzom s Rybárom v bránke

(Autor: TASR/Martin Baumann)
TASR|17. máj 2019 o 11:03

V prvom útoku sa predstaví na pozícii centra Libor Hudáček.

KOŠICE. Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na svoj piaty zápas na MS v Košiciach v piatok proti Francúzsku v bránke s Patrikom Rybárom.

V prvom útoku sa vedľa Tomáša Tatara a Richarda Pánika predstaví na pozícii centra Libor Hudáček, ktorý vymenil Michala Krištofa.

Na piatkovom rannom rozkorčuľovaní boli na ľade iba brankári Patrik Rybár a Denis Godla a útočníci Tomáš Zigo a Dávid Bondra.

Godla s Bondrom do zápasu s Francúzskom nezasiahnu, obaja tak stále čakajú na prvý štart na tohtoročnom šampionáte.

Nie je dôvod trestať ho

Proti "galskému kohútovi" pôjde do bránky Rybár.

"Nie je dôvod trestať ho za zápas s Kanadou. Keby sme ho nepostavili, tak by mi to tak pripadalo. Marek Čiliak bude dvojka," povedal tréner brankárov Ján Lašák.

Slováci nastúpia na svoj piaty zápas na šampionáte s malými zmenami.

Na pozícii centra sa v prvom útoku predstaví Libor Hudáček, vymení Michal Krištofa. "Áno, môžem to potvrdiť," povedal asistent trénera Michal Handzuš.

Otázny je štart Jaroša

Otázny je štart Christiána Jaroša, ktorý vo štvrtok netrénoval s tímom. Po zápase s Nemeckom mal 23-ročný obranca menšie šrámy.

"O jeho štarte sa rozhodne pred zápasom," prezradil Handzuš.

Predpokladaná zostava SR proti Francúzsku

Slovensko: Rybár - Černák, Sekera, Fehérváry, Koch, Čajkovský, Marinčin, Jaroš - Pánik, Hudáček, Tatar - Studenič, Krištof, Nagy - Lantoši, Sukeľ, Daňo - Liška, Buc, Lunter - Zigo

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slováci nastúpia proti Francúzom s Rybárom v bránke